В агрохолдингу Зоря готують техніку взимку

1305 0

Ми у соцмережах:

В агрохолдингу Зоря готують техніку взимку

Якщо для більшості аграрників зима — період відносного спокою, то в цехах тракторного та автомобільного парків ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що входить у Групу компаній «VITAGRO», про це навіть не мріють. Тут інтенсивно проводять ремонт сільськогосподарської техніки — готують до роботи у весняний період, щоб вже з першим теплом вона виїхала в поле.

Тож зараз попри зиму у тракторному парку для автослюсарів, механізаторів, токарів, зварників гаряча пора. У великому ремонтному цеху щось крутять, стукають, підганяють, замінюють. Поряд з технікою, яку ремонтують, помітно і новий трактор, який щойно придбаний інвестором у господарство.

Михайло МандрійчукГоловний інженер тракторного парку ТОВ «Аг­ро­холдинг Зоря» Михайло Мандрійчук по-гос­подар­ськи оглядає нову техніку і розповідає, що трактор «Бєларус» купили для використання на молочно-тваринницькій фермі, а саме для роздачі кормів:

— Трактор новий, тільки сьогодні до нас надійшов, потужний, популярний, оптимальний варіант для фермерських робіт. Трактор універсальний, він може використовуватися як в полі при будь-яких роботах — на культивації, оранні, так і на фермі для роздачі кормів та транспортних робіт. Вже завтра будемо запускати в роботу на фермі. На тваринницькому комплексі ми уже використовуємо трактори марки «Бєларус» під час завантаження та роздачі кормів. Переконалися, що техніка якісна та надійна. Зараз у зв’язку із розширенням тваринницької ферми значно збільшились обсяги роздачі кормів, тож сподіваємося, ця техніка забезпечить нові потреби. А потрібно буде — використаємо трактор і на польових роботах.

Віктор КолісніченкоВодій Віктор Колісніченко ще у 1980-му приїхав на Рівненщину із Полтави. Тут зустрів свою другу половинку, тож в Зорі вже майже 40 років за кермом. Взимку чоловік то допомагає ремонтувати техніку, то автомобілем підвозить зерно до вагонів.

— Довелося пережити і складніші часи, коли попередній власник не платив зароблене, була чимала заборгованість, — розповідає п.Віктор. — Зараз заробітну плату отримуємо вчасно. І хоча робота не легка, та зарплата добра, тож ніхто не ображений.

За останні три роки із приходом Групи компаній «VITAGRO» у господарстві відбулося чимало змін і у технічному забезпеченні також. В агрохолдингу стару техніку поступово замінюють на нову потужнішу, активно застосовують нові методи господарювання, нові технології. Водночас не забувають і про людей. Як тих, хто безпосередньо працює у господарстві, так і тих, хто довірив свою землю новим орендарям. До речі, за минулий 2018 рік з пайовиками повністю проведено розрахунок. Орендна плата у ТОВ «Агрохолдинг Зоря» щорічно збільшується. Не буде винятком і рік прийдешній.

Галина КОТУЛЬСЬКА.

РЕКЛАМА


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також