В «Агрохолдингу Зоря» розраховуються з пайовиками

862 0

Ми у соцмережах:

В «Агрохолдингу Зоря» розраховуються з пайовиками

Як правило, саме осінь — пора розрахунку за паї. У ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що в Рівненському районі, виплату у грошовому вигляді виплачують ще з весни. Для цього власник земельного наділу, що перебуває в оренді, пише заяву і вказує, що саме він бажає отримати — гроші, зерно, цукор, борошно тощо. Видачу розрахунку у натуральному вигляді, тобто зерном, розпочали наприкінці серпня. Відразу після того, як зібрали урожай ранніх зернових.

Для зручності людей зерно привозять безпосередньо у села. Так, нині вже отримали виплату за паї в Оржеві, Великому Олексині, Грушвиці. Омеляні, Городку, Бронниках Рівненського району та у Хорлупівській сільській раді Волинської області. У селі Зоря працює стаціонарний пункт видачі паїв, тож кожен пайовик може під’їхати у зручний для нього час і отримати очікуване зерно.

— На даний час понад 80% пайовиків агрохолдингу, а це 4,2 тис. мешканців 7 сільських рад, уже отримали розрахунок за оренду їхньої землі. Люди задоволені. Звичайно, буває по-різному, всі бажають швидше, але порозуміння знаходимо. А ще дякують, що не потрібно далеко їхати, адже зерно привозимо безпосередньо у населені пункти. Вистачить всім, — розповідає працівниця агрохолдингу Світлана Ковальчук.

Попри прохолодну днину, у селах гаряче. На оголошену годину до сіл приїжджає автомобіль із зерном. А тут вже очікують пайовики. Тож все гуде як у вулику. По списку підходять, насипають пшеницю у мішки, зважують і вантажать хто куди. Одні — на автомобілях, інші — на возах, треті — вантажівками, а хто близько — і візками, тож у різні сторони роз’їжджається вирощений урожай.

Селяни не нарікають, бо пшениця чиста і якісна. Можна і хліба спекти, можна посіяти для власних потреб, а можна і худобі та птиці згодувати. Далеко не кожен може сьогодні самотужки обробити землю, а інвестор, що орендує паї, справляється із цим завданням відмінно. Бо має сучасну техніку, потужну команду професійних аграріїв та застосовує новітні технології догляду та вирощування культур. При цьому і сам має хороші прибутки, і з пайовиками вигідно розраховується.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також