В «акваріумі» біля залізниці у Рівному хоче торгувати пиріжками

1201 0

Ми у соцмережах:

В «акваріумі» біля залізниці у Рівному хоче торгувати пиріжками

Кіоск біля залізничного вокзалу в Рівному вирішив встановити підприємець Олександр Ткач. Аукціон на право оренди десяти метрів квадратних вокзальної площі він виграв на початку року. А каркас кіоску поставив на початку літа. І це одразу викликало інтерес, і не тільки перехожих. Через прозорий вигляд кіоску люди жартували, що це майбутній акваріум. Не забарилися й представники міської влади, які вчепили на кіоск повідомлення «знести».

Микола Дядюсь, в.о. заступника міського голови Рівного:

Цей кіоск мають прибрати, бо його встановили незаконно. Одразу, коли він з’явився, працівники муніципальної варти дали припис, щоб незаконну споруду прибрали. Мені взагалі дивно, до чого тут залізниця. Адже тимчасові споруди встановлюються винятково за паспортами прив’язки. Якщо цього документа місто не видавало, то й встановлювати нічого не можна.

Олександр Ткач, підприємець:

Залізниця офіційно виставляла місце оренди на аукціон. Я виграв цей аукціон. Однак вийшла колізія. Адже залізниця вважає землю біля вокзалу своєю, а чиновники Рівного говорять, що це їхня земля, а залізниця на неї не має права. Вони між собою не могли розібратися, а постраждав я.

Олександр Мулявка, директор рівненського вокзалу:

У нас на Prozzoro є 36 лотів. Будь-який підприємець міста може зайти в електронну систему, побачити, де у нас вільні площі, та взяти їх в оренду. Все відкрито, прозоро і законно. Тут вийшла проблема з тим, що підприємець трохи не розібрався з документами. Звернеться до міста, усе погодить та буде спокійно працювати.

Дмитро Ткач, син підприємця:

— У нас була ідея встановити біля вокзалу кіоск і торгувати печеними булочками. Залізниця провела тендер. Платимо їм в місяць кілька тисяч гривень оренди. Однак місто стверджує, що кіоск встановлено на їхній землі. Тепер вони пропонують надати нам документи. Наразі ними займаємося.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також