В чому полягає ефективність Парацетамолу

246 0

Ми у соцмережах:

В чому полягає ефективність Парацетамолу

Під час вибору ліків для усунення болю важливими критеріями є швидкість дії, ефективність та безпечність. Таблетки Парацетамол повністю відповідають зазначеним вимогам та завдяки широкому спектру властивостей можуть застосовуватись не лише задля позбавлення больового синдрому, але й для зниження високої температури. 

Ключові аспекти дії Парацетамолу

Потрапляючи до організму, активні компоненти препарату впливають на ферменти циклооксигенази, що надалі синтезують постагландини. Саме останні виступають в ролі медіаторів болю, провокують запальний процес та в зоні запалення спричиняють зростання температури. Відчутний ефект після приймання настає протягом 30–45 хвилин, оскільки складники засобу швидко вбираються та забезпечують швидке полегшення стану пацієнта. Ключовим компонентом препарату є парацетамол. Моносклад відрізняється більшим рівнем безпеки, мінімізує ймовірність побічних ефектів та може застосовуватись у дитячому віці. Парацетамол має знеболювальний ефект завдяки своїй дії на центральну нервову систему, але не справляє вираженого протизапального ефекту, тому вважається безпечним для шлунково-кишкового тракту. Основні властивості Парацетамолу:

  1. знеболювальні;
  2. жарознижувальні;
  3. м’язорелаксантні.

Засіб ефективний проти больового синдрому різної локалізації. Він справляється із зубним, головним та м'язовим болем, дискомфортом у животі. У критичних випадках за відсутності необхідних ліків Парацетамол можна використати задля зниження тиску. Дієвість препарату відзначена і під час спазмів та больових відчуттів за менструального циклу у жінок, що робить його медикаментом першої потреби в домашній аптечці.

Форми випуску Парацетамолу

Додатковою перевагою лікарського засобу вважається розмаїття форм випуску, що дозволяє підібрати оптимальний варіант залежно від необхідного дозування, стану, віку пацієнта та індивідуального сприйняття конкретного виду препарату.

Популярний Парацетамол у вигляді таблеток, які мають поділку, що дозволяє розділити їх на частини за необхідності зменшення дози. Капсули містять засіб у рідкому вигляді, що пришвидшує момент відчутного ефекту та допускає використання для оперативного усунення інтенсивного болю. Парацетамол у свічках застосовується ректально та характеризується повною дією. Сиропи та суспензії підходять для лікування дітей, вони можуть бути з різними смаковими додатками, що полегшує сприйняття засобу малюками. Розчини для ін'єкцій використовуються в умовах стаціонару за тяжких станів.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також