В чому різниця між Visa і MasterCard?

4160 0

Ми у соцмережах:

В чому різниця між Visa і MasterCard?

У поїздці за кордон добре мати не готівку, а банківську карту. Очевидними плюсами карти є відсутність необхідності возити з собою готівкову валюту, необхідність декларувати її на митниці, легкість при оплаті товарів і послуг та інші блага життя. Отже, всім потрібна картка. Але ось яка?

карти Часте твердження: «Visa — американська платіжна система, а MasterCard — європейська», — не зовсім вірне. Обидві платіжні системи давно стали інтернаціональними. Подивіться, хоча б, на повну назву платіжних систем — Visa International Service Association та MasterCard Worldwide. Набагато важливіше інше. Для платіжної системи Visa основною валютою є американський долар. Це означає, що операції, пов’язані з конвертацією валют, будуть проходити через долар. Для платіжної системи MasterCard основною валютою може бути як американський долар, євро, або через долар. Розглянемо кілька ситуацій на прикладі карт, емітованих українським банком. Ваш рахунок в гривнях. Ви в Німеччині. Рахунок за покупку в євро.

Visa: UAH> USD> EUR MasterCard: UAH> EUR MasterCard вигідніше — одна конверсія.
Ваш рахунок в євро. Ви в Парижі. Рахунок за покупку в євро. Visa: EUR> USD> EUR
MasterCard: EUR MasterCard явно вигідніше — немає конверсії. А ось з Visa ви прогадаєте, тут буде аж подвійна конверсія. Причому, одна конверсія буде зроблена платіжною системою, а друга вашим банком.
Ваш рахунок в доларах. Ви в США. Рахунок за покупку в доларах США.
Visa: USD MasterCard: USD> EUR> USD У Visa конверсії немає, а з MasterCard ви втратите частину грошей з-за подвійний конверсії.

Висновок

В Європі краще користуватися MasterCard. У США — картою Visa.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також