В єдності — наша сила. У Зорі вшанували загиблих воїнів

375 0

Ми у соцмережах:

В єдності — наша сила. У Зорі вшанували загиблих воїнів

У селі Зоря Рівненського району відбувся вечір пам’яті місцевих Героїв, які загинули за Україну. Це 14 воїнів із Зорянської громади і три — з Бронниківського старостинського округу. Їм би жити, любити, виховувати дітей, вирощувати хліб і розбудовувати свою країну. Але їхнє життя обірвала війна із росією, що підло окупувала українські землі й намагається знищити незламну націю. Пам’ять Героїв вшанували хвилиною мовчання, а до їхніх могил поклали квіти.

Один із Героїв — Олег Гончарук. Його мама Людмила із сльозами на очах розповіла, що син спеціально повернувся із-за кордону на початку повномасштабної війни, щоб захищати свою країну:

Людмила, мама Олега Гончарука, — Олег дуже любив спорт, грав у футбол, навчався в НУВГП, був добрим хлопцем. Одружився. Повернувся із заробітків свідомо. Син раніше не служив, не мав військового досвіду, але пішов не задумуючись, бо приїхав захищати своїх рідних. Воював під Кремінною. Загинув 6 лютого 2023 року. Двоє діток залишилося сиротами: хлопчик у 1 класі і дівчинка, якій 1 рік 5 місяців. Дуже важко без нього. В нас був дуже тісний зв’язок із ним. Дякую за цей вечір, він дуже важливий для нас.

Вшанування пам’яті загиблих провели з ініціативи Групи компаній «VITAGRO», що обробляє землі у Рівненській області. Генеральний директор Петро Лабазюк вручив пошани та матеріальну допомогу родинам загиблих захисників. Зараз цілісність та свободу України захищають майже 730 працівників Групи компаній, тому одним із першочергових завдань аграрної компанії є не лише турбота про землю, а й всебічна допомога ЗСУ.

Петро Лабазюк— Я сьогодні хочу низько вклонитися всім родинам за Героїв, яких вже немає разом з нами. Ми завжди будемо діяти так, щоб бути гідними їхньої пам’яті. Хочу подякувати тим воїнам, які зараз боронять кордони України і роблять все можливе, щоб наша країна була цілісна. Бажаю їм повернутися до рідних домівок і продовжувати мирне повноцінне життя, — говорить генеральний директор ГК «VITAGRO» Петро Лабазюк. — Я дякую людям, які не побоялися повномасштабного вторгнення в Україну і не покинули її, а продовжують працювати не покладаючи рук та підтримувати економіку. Я дякую всім вам, бо за час війни ми стали єдиною країною, кожен українець робить добру справу — допомагає боронити свою країну.

Група компаній «VITAGRO» не зупинялася і не зупиняється в цьому напрямку. Ми передали військовим понад 90 вантажних автомобілів, більше 100 транспортних засобів, що використовуються для виконання різних бойових завдань. Ми закуповуємо «мавіки», дрони, амуніцію, все, що необхідно для українських воїнів, і свято віримо, що це допоможе нашим Збройним силам і перемога настане якомога швидше. Наші працівники, які ще нещодавно працювали механізаторами, водіями, агрономами, слюсарями, зараз тримають зброю і захищають українські землі. Вони залишаються в команді ГК «VITAGRO», бо ми гарантуємо, що робочі місця працівників, які пішли боронити нашу державу, за ними зберігаються. Нам важливо не розгубити команду, яка вміє працювати на землі. Бо на початку повномасштабного вторгнення був такий ризик. Тому зараз наше завдання — об’єднати наші зусилля для наближення перемоги.

Попри всю складність сьогодення, війну, численні втрати нам не можна опускати руки. Бо нашої допомоги, моральної підтримки та розуміння чекають не лише захисники, а й родини, які залишилися із своїм болем наодинці. Підтримати їх готові у КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради.

— Хлопці, які повернуться додому, будуть потребувати миру, спокою і розуміння. Якщо ми згуртуємося, будемо їх розуміти і надавати допомогу, якої вони потребують. Наш волонтерський штаб працює від початку війни і шукаємо всі можливості, щоб наш внесок у перемогу був максимальним. Бог працює через людей, і кожен з нас може бути його руками, — звернулася до присутніх в залі директорка комунального закладу Ольга Яковлєва.

Зорянська громада та Бронниківський старостинський округ отримали сертифікати на проєкти з підтримки ЗСУ. А школярам подарували художні набори для малювання. Адже дитячі малюнки на фронті духовно зігрівають українських воїнів та надихають на перемогу.

Михайло Олійник— Цей захід, який відбувається у Зорі за ініціативи славної ГК «VITAGRO», дає патріотичний дух для української нації, щоб вона жила і знала, що в нашої країни є майбутнє. Що не даремні смерті, бо українські воїни віддали найцінніше — життя за наш землю і батьківщину. І ми прагнемо змінюватися на краще і вірити, що для нас Україна понад усе. І просимо Всевишнього дати нам сили і достойно пройти ці випробування, — зазначив голова Зорянської сільської ради Михайло Олійник.

Світлини та розповіді про Героїв, які поповнили небесне військо, сльози рідних, сини яких вже не повернуться додому, квіти, тужливі та надихаючі пісні — те, чим була наповнена атмосфера у залі. А найважливіше — прагнення об’єднувати всі сили у двобої з ворогом, не впасти духом, підтримувати одне одного, волонтерити, пам’ятати про полеглих Героїв, виховувати молодь в патріотичному дусі, щоб очистити нашу землю від ворога і наблизити Перемогу, за яку вже заплачено дуже високу ціну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також