В Європу — через вікно у школі

1448 0

Ми у соцмережах:

В Європу — через вікно у школі

Діти села Сапожин Корецького району цієї зими навчатимуться у теплих класах — у місцевій школі встановлюють нові вікна. Нещодавно в селі побували представники Європейського Союзу, адже цей проект здійснюється при їхній фінансовій підтримці.

На заміну вже прогнилих вікон та ремонт даху в Сапожині витратять близько 160 тисяч гривень. Половину цієї суми має виділити Європейський Союз в рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». До збору коштів долучилися і самі селяни. Фінансово допомогла і райдержадміністрація, що передбачено проектом. Тепер чекають, поки обіцяні гроші перерахують європейці. — Корецький район повністю виконав свої зобов’язання, — говорить голова Корецької райдержадміністрації Руслан Сивий. — І хотілось би до опалювального сезону завершити всі енергозберігаючі роботи. До європейського проекту долучилися й інші громади. Ми також замінюємо вікна у музичній школі Корця, у лікарні села Великі Межиричі. Проектом також передбачено придбання шкільного автобуса.

Денис БУЛГАК.

Довідка «РВ» Загалом у європейському проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» задіяно 40 громад області. Максимальна допомога від організаторів — 10 тисяч доларів на громаду. Умовою впровадження проекту є співфінансування: 5% від вартості запланованих робіт має зібрати громада, 2% — сільська рада, 45% — виділити райдержадміністрація.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також