В Ікві - перевищений вміст кишкової палички

1383 0

Ми у соцмережах:

В Ікві - перевищений вміст кишкової палички

Проби з водойми відбирали в селі Івання, де розташовані очисні споруди Дубноводоканалу.

В Ікві на Дубенщині вміст кишкової палички перевищує норму у 14 разів,  розповіла завідувачка відділу обласного лабораторного центру Марта Гоч в ефірі телеканалу UA:Рівне. 

З її слів, проби води з річки Іква відбирали також в Млинівському районі. Там перевищення норми вмісту кишкової палички фахівці не виявили.

– Забруднення поверхневих вод відбувається з трьох причин: господарсько-побутові стічні води, промислові стічні та зливові води. Можливим чинником є і скиди очисних споруд, які ідуть у водойму. Можливо, вони недостатньо очищені. Також важливе значення має саме очищення водойми, – розповіла Марта Гоч.

Наприкінці липня  міський голова Дубна Василь Антонюк не заперечив, що у водойму потрапляють нечистоти з очисних споруд. Пояснив це тим, що вони не справляються з великим об'ємом стоків.

Проект реконструкції Дубенських очисних споруд існує, нині він в процесі розробки. Вартість документації – 1 мільйон 320 тисяч гривень. Самі ж роботи, які будуть включати і реконструкцію, і добудову очисних, як повідомив міський голова Дубна Василь Антонюк, будуть коштувати 600 мільйонів.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також