В Ікві здихає риба

1382 0

Ми у соцмережах:

В Ікві здихає риба

Здохлі окуні, карасі – таку картину помітили рибалки. Мор риби зафіксували в Ікві на Іванні. За це літо, за їхніми словами, – це вперше.

Рибалки кажуть, що риба здихає у річці після дубенських очисних споруд, а не до них, повідомляє інформаційний портал м.Дубно.   Дохлих холоднокровних зафільмував Геннадій Долишній.

- Поїхав вранці на рибалку на Івання і все практично встелене цією дохлою рибою – і дрібною, і більшою. Де чисте дно там чітко видно як лежать окунці, підлящики – хватає риби. Вона почала задихатись. Цікаво, що хлопці кажуть, що вище Дубна цього немає, до м’ясокомбінату немає. Ідуть викиди з очисних, мабуть, – розповідає чоловік.Те, що кажуть, що це через спеку за ці 2 дні – це дурниці. І в липні була спека, але нічого не задихалося, риба знайде тінь, знайде де сховатися. А тут раптово пропадає.

І для переконливості своїх слів дубенчанин порадив поїхати на Івання до мосту, аби побачити «силу» здохлої риби.

- Рибу отруїли, але чим – не знаю, – вважає пан Геннадій.

Дубенські журналісти прислухались до поради дубенчанина і вирушили на Івання. Ще під’їжджаючи до мосту побачили кілька припаркованих автівок, а пізніше – і рибалок. Дивлячись у водойму зі споруди – не помітили нічого, окрім каламутної води та заростів. Щоправда, неприємний запах почувся відразу. Про здохлу рибу поцікавились у місцевих та чоловіків, що рибалили.

- Риба здихає, а тоді спливає наверх. Йдіть направо від мосту, там у заростях побачите, – відповіли вони.

Зразу знайти було важко, оскільки вода темна і чимало плаває мальків. Однак, саме біля берега в заростях і знаходиться здохла риба. Присутні не вірять, що вона задихнулась від різкого перепаду температури. Це й підтверджується на ставку, який розташований поруч. Так як водойма невелика, то в ньому швидше мали б спливти холоднокровні, але їх немає. А тому рибалки припускають, що в річку відбувся скид з очисних споруд. В охоронні органи вони звертатись не будуть, оскільки минулого року приїжджали, брали відбори задля результатів і це нічого не дало. Залишається сподіватись, що контролюючі органи відреагують самостійно на мор риби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також