Випадки отруєнь зареєстровані практично по всій країні, повідомляє РІА «Новини». Як заявила в неділю на прес-конференції в Мадриді міністр охорони здоров’я і споживання Іспанії Олена Сальгадо, після публікації останніх даних про кількість людей, що отруїлися, Іспанське агентство харчової безпеки, яке працює при міністерстві, значно посилить контроль над харчовими продуктами, що надходять у торгову мережу.
Випадки отруєнь зареєстровані практично по всій країні, повідомляє РІА «Новини». Як заявила в неділю на прес-конференції в Мадриді міністр охорони здоров’я і споживання Іспанії Олена Сальгадо, після публікації останніх даних про кількість людей, що отруїлися, Іспанське агентство харчової безпеки, яке працює при міністерстві, значно посилить контроль над харчовими продуктами, що надходять у торгову мережу. Отруєння викликані продукцією, яка випускається на заводах харчової компанії SADA S. A. у Мурсії й Толедо. Компанія належить корпорації Nutrateco (штаб-квартира в Нідерландах). Джерелом зараження стали бактерії сальмонельозу, які накопичилися в одній з труб заводської установки подачі соусу на основі яєць. Цим соусом, зокрема, покриваються популярні в Іспанії кури у вакуумній упаковці марки Pimpollo. З’ясувалося також, що в той час, коли інфекція вже почала поширюватися країною, органи санітарної інспекції провели регулярну перевірку якості продукції заводів компанії SADA S. A. Проте перевірка була виконана формально, інспектори тільки переглянули папери і нічого не виявили. Окрім того, Національна асоціація споживачів заявила, що відповідні органи повідомили про отруєння курами з 24-годинною затримкою. Якби попередження було раніше, вважають в асоціації, наслідків було б набагато менше. Кілька представників іспанської громадськості вимагають, щоб міністр охорони здоров’я і споживання Сальгадо виступила в парламенті з поясненнями з приводу масового отруєння, справжній масштаб якого поки не вдається встановити.