У Херсоні залишив все, а в Рівному відкрив стоматкабінет - історія переселенця

2227 0

Ми у соцмережах:

У Херсоні залишив все, а в Рівному відкрив стоматкабінет - історія переселенця

Щоб повернутися до улюбленої справи, чоловік скористався грантом від держави.

Позитивним прикладом поділився у соцмережах голова ОВА Віталій Коваль:

- Уродженця Рівного Олексія Тимчука, який з сім’єю мешкав у Херсоні, спіткала така ж доля, як і багатьох херсонців. Відразу після окупації росіянами міста він відправив сім’ю за кордон, а сам на початку березня 2022-го року поїхав у рідне місто.
 
 «У Херсоні залишилося все – хата, приватна стоматполіклініка, яку відкрив за три роки до війни. У Рівне приїхав лише з тим, що можна було в руки взяти. Сподівався, що ось-ось виженуть окупантів і повернуся назад, продовжу займатися своєю справою. Але не так склалося, як гадалося. Довелося починати все спочатку», – пригадує Олексій Тимчук.
 
 Проте після звільнення Херсона стало зрозуміло, що повернутися туди вдасться не скоро. Олексій вирішив знову відкрити власну справу. Втілити у життя задум вдалося завдяки урядовому проєкту «єРобота» за програмою «Власна справа». 
 
Тож він склав бізнес-план, подав його разом з онлайн-заявкою через портал «Дія» та успішно пройшов співбесіду у Рівненському обласному центрі зайнятості. А згодом – отримав позитивне рішення.
 
На ці кошти підприємець взяв у суборенду кабінет у стоматполіклініці «Династія» в центрі Рівного та придбав допоміжне обладнання для проведення огляду пацієнтів. Частину інструментів та матеріалів, які вціліли після рашистів у херсонській клініці, Олексію переслали знайомі після деокупації міста. 
 
Також за умовами цієї програми грантоотримувач створив два нових робочих місця. Вже взяв на роботу медсестру. Невдовзі працевлаштує ще одного спеціаліста.
 
Клієнтів, зі слів Олексія Тимчука, не бракує. А, отже, є перспектива розвитку.
 
Нагадаю, подати заявку на отримання мікрогранту можна на Порталі Дія https://bit.ly/3UISLxg. Детальніше – на гарячій лінії обласного центру зайнятості 096 539 53 59, - додає Віталій Коваль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також