В колонії на Володимиреччині засуджені заявляють, що їх катують

1698 0

Ми у соцмережах:

В колонії на Володимиреччині засуджені заявляють, що їх катують

Полицька виправна колонія, що знаходиться на Володимиреччині, стала місцем візиту представника омбудсмена. Місцеві в’язні заявили, що над ними знущаються. Керівництво колонії у свою чергу заявляє про наркозалежність судимих.

 Про це повідомляє Суспільне.

Регіональний представник уповноваженого Верховної ради з прав людини (омбудсмен) відвідав Полицьку виправну колонію, що у Володимирецькому районі. Так він відреагував на повідомлення про нібито побиття та катування там в'язнів.

15 листопада журналісти каналу інформацію від одного з в'язнів Цуманської колонії на Волині. Той заявив, що йому відомо про катування у Полицях, куди переводять частину засуджених.

"Жодного тілесного видимого ушкодження мені та моєму колезі зафіксувати не вдалося. Ми поспілкувались наодинці з усіма новоприбулими засудженими до цієї колонії. Чотири з 22-х звернулись на ім'я уповноваженої із заявою про чинення на них психологічного тиску та нанесення поодиноких ударів, які, зі слів засуджених, не залишили слідів", – розповів представник омбудсмена в області Андрій Преподобний.

Він додав, що один ув'язнений написав заяву, щоб його забезпечили лікуванням у стаціонарі. Усі заяви разом з листом від уповноваженого з описом усієї отриманої інформації скерують до прокуратури чи ДБР.

В.о. начальника Полицької виправної колонії Володимир Каламбет в коментарі Суспільному каже: інформація – маніпуляція самих в'язнів.

"Я офіційно заявляю, що ця інформація не відповідає дійсності. До нас приїхало дуже багато наркозалежних. Коли вони приїхали, то найбільше, що їх хвилювало – це де вони будуть брати наркотики. В установі нема наркотиків, горілчаних виробів, представників адміністрації, які здійснюють такі дії. Ми з цим боремось, ми за здоров'я засуджених. А це все не подобається засудженим, які з Цуманської виправної колонії. Це також й не подобається й злочинному середовищу за межами установи", – розповів в.о. начальника колонії.

Очільник запевняє, що виправною колонією повністю керує адміністрація і у ній виконують усі вимоги законодавства.

"Установу не контролює криміналітет, тому наша колонія не являється "чорною". Через що й чинять такий психологічний тиск на адміністрацію, в першу чергу. Подають неправдиву інформацію у ЗМІ", – додає Каламбет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також