У краєзнавчому музеї відкрилася ювілейна виставка живопису

920 0

Ми у соцмережах:

У краєзнавчому музеї відкрилася ювілейна виставка живопису

Експозиція представлена в актовій залі музею і присвячена 50-річчю творчої діяльності митця Василя Наумця, який є лауреатом мистецької премії імені Ніла Хасевича та членом Національної спілки художників України.

Презентацію виставки, яка має назву «Моє життя: садок вишневий і калина, моя сім’я, моя родина, моя країна – Україна!», розпочали з виступу хору «Пролісок» Рівненської дитячої музичної школи №1 імені М.В. Лисенка.

Сама ж експозиція містить понад 70 полотен. Це натюрморти, пейзажі та художні твори філософського змісту різних років. Серед експонатів організатори виділили чотири триптихи, які вважають окрасою експозиці: «Диво», «Христос Воскрес», «Молюся за Україну» та «Корона землі Волинської».

До слова, прототипом кобзаря на цьому триптисі є рівненський музикант Андрій Ляшук, який також привітав ювіляра з відкриттям персональної виставки.

За словами голова обласного відділення Національної спілки художників України Петра Подольця, Василь Наумець представляє місцеву художню школу як монументаліст та живописець з індивідуальним почерком. Тож до ювілейної експозиції увійшли вибрані твори митця, побачити які можна буде упродовж місяця, повідомляє пресслуба обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також