В монастирі в Городку відзначили престольне свято

2120 0

Ми у соцмережах:

В монастирі в Городку відзначили престольне свято

2 серпня 2021 року, в день вшанування пам‘яті пророка Божого Іллі, у Городоцькому Свято- Миколаївському жіночому монастирі відбулись урочистості. Божественну Літургію з нагоди свята очолили чотири ієрархи: архієпископ Гурій, архієпископ Бучанський Пантилимон, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Дубенський Пимен, молився також і митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій.

Традиційно цього дня до обителі з’їжджається велика кількість духовенства не лише Рівненської єпархії, а й із сусідніх. Насельниці монастиря розповідають, що це одне з найвелелюдніших свят в обителі .

«У 1992 році церкву на честь святителя Миколая забрали прибічники Київського Патріархату, тому ми змушені були закласти домову церкву, - розповідає монахиня Зосима. - От , власне, престол у новому храмі освячено на честь пророка Іллі. А взагалі , за розповідями місцевих жителів , ще з давніх часів тут на місці нашої обителі була колись Іллінська церква».

Під час богослужіння сімох монахинь монастиря митрополит Рівненський та Острозький відзначив особливими церковними нагородами - хрестами.

Завершили святкування хресним ходом навколо всієї обителі .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також