В МОЗ назвали регіони, які не готові до наступного етапу послаблення карантину

1926 0

Ми у соцмережах:

В МОЗ назвали регіони, які не готові до наступного етапу послаблення карантину

Десять регіонів України не відповідають визначеним критеріям та не можуть перейти на наступний етап послаблення протиепідемічних заходів. Серед них є і Рівненщина.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОЗ.

- Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні, — йдеться у повідомленні.

Зокрема вказано, що інцидентність має бути не більше 12 на 100 тис. за тиждень, завантаженість ліжок в лікарнях хворими на COVID-19 має бути не вищою 50%, а тестування має бути понад 12 на 100 тис. населення.

Згідно з результатами аналізу епідемічної ситуації станом на 5 червня 2020 року, до переходу на другий етап пом’якшення карантину не готові:

— місто Київ (інцидентність 14,93);
— Волинська область (інцидентність 14,06);
— Донецька область (тестування на рівні 10,95);
— Житомирська область (інцидентність 13,34);
— Луганська область (тестування на рівні 11,96);
— Львівська область (інцидентність 16,93);
— Рівненська область (інцидентність 28,98);
— Чернівецька область (інцидентність 28,85).

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим відсутні, як і міста Севастополь, тому вони також не готові до переходу на другий етап пом’якшення карантину.

Нагадаємо, в Україні послаблюють карантин: відновлюють роботу закладів громадського харчування, аеропортів та скасовують обов’язкову самоізоляцію для людей, старше 60 років. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також