В обласних депутатів-чиновників вимагають повернути шість мільйонів, витрачених на «Верес»

3066 2

Ми у соцмережах:

Депутати Олександр Савчук та Віталій Ундір

На бюджетній комісії облради, яка була по обіді вчора, 20 липня, розгорілася палка дискусія за мільйони обласного бюджету. Дійшло до того, що у депутатів, які працюють у Рівненській ОДА, почали вимагати повернути «марно витрачені» на НК «Верес» гроші.

Суперечка розпочалася із обговорення проекту рішення, який подав депутат-радикал Володимир Ковальчук. Уже не першу сесію п.Ковальчук намагається переконати колег, щоб ті проголосували, аби 25% коштів від загальної суми перевиконання загального фонду обласного бюджету спрямовували «виключно для здійснення депутатами їх повноважень».

Депутати Владисдав Сухляк, Людмила Мариніна, Ксенія Павловська та Руслан Потапчук

Так, за підрахунками, кожен обранець матиме по 150-200 тис. грн (замість нинішніх 10-15 тис.) і зможе їх або витрачати на власний округ, або «допомагати» округові іншого обранця.

На попередніх засіданнях потрібну кількість голосів проект Ковальчука не набирав, зокрема через активний спротив Рівненської ОДА.

Вчора заступник голови ОДА та член бюджетної комісії Віталій Ундір знову зазначив, що потрібно зняти це питання з порядку денного сесії 27 липня.

Віталій Ундір

-Це суперечить чинному законодавству, - заявив п.Ундір і на запитання депутатки Діани Гордійчук, як же такі рішення виконують на Житомирщині та у Рівненському районі, додав. – Інші області і райони – не індикатор для нас. Якщо вони ухвалили незаконне рішення, то Рівненська область не повинна його повторювати. Якщо й проголосуємо, реалізувати це не зможемо.

Діана Гордійчук

Аргументи п.Ундіра та обласного департаменту фінансів підтримав і депутат Олександр Корнійчук, який претендує на посаду заступника голови Рівненської ОДА:

-Розпорошимо кошти і нічого глобального не зможемо зробити. Якщо виділити по 150-200 тис. грн на кожного депутата, то потім не буде зрозуміло, куди вони зникнуть.

Олександр Корнійчук

Слова п.Корнійчука образили депутата-свободівця Олександра Савчука, який, між іншим, також колись був заступником голови ОДА.

-Звинувачувати не треба мене у тому, що я невідомо куди витрачу 150-200 тис. грн., краще питайте, де дівають гроші обласного бюджету ті, хто біля процесу їхнього розподілу, - зазначив п.Савчук. – Поверніть у бюджет шість мільйонів, які виділили за минулі роки для «Вереса», фактично приватного підприємства (і п.Корнійчук, і п.Ундір активно лобіювали свого часу виділення коштів на підтримку «Вереса» - Ред.) А поки не вернете, не маєте права так виступати.

Олександр Савчук

Після дискусії бюджетна комісія так і не визначилася, що робити з проектом рішення Володимира Ковальчука. Не вистачило голосів ні на те, щоб рекомендувати винести його на сесію, ні на рекомендацію зняти.

Тож дискусія навколо грошей рівненських платників податків продовжиться у сесійній залі.

Нагадаємо, що «Верес», на який виділяли мільйони і міська рада Рівного, і обласна і який вийшов у прем’єр-лігу, цього року власник, львівський бізнесмен Богдан Копитко, перейменував на «Львів».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також