В обласній лікарні провели складні операції пацієнтам, які перенесли інфаркт міокарда

638 0

Ми у соцмережах:

В обласній лікарні провели складні операції пацієнтам, які перенесли інфаркт міокарда

В умовах відділення серцево-судинної хірургії КП РОКЛ ім. Ю. Семенюка за один операційний день було проведено два аорто-коронарних шунтування для пацієнтів, що перенесли інфаркт міокарда.

 Мультидисциплінарною командою, в складі хірургів Інституту хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова Габрієляна А.В. та Доманського Т.М. та хірургів відділення серцево-судинної хірургії КП РОКЛ ім.Ю.Семенюка, за підтримки бригади анестезіологів та перфузіологів, були виконані процедури коронарної реваскуляризації off pumb.

Перша пацієнтка, 65 років, жителька Рівненського району, мала комбіновану серцеву та онкологічну патологію. Їй було виконано трьохсудинне шунтування, АКШ-2, МКШ-1. Операція пройшла в штатному режимі. Другий пацієнт, 68 років, житель Дубенського району з комбінованою ендокринологічною та серцевою патологією. Йому було виконано двохсудинне шунтування, АКШ-1 та МКШ-1.

Як імплант для АКШ часто використовують arteria thoracica interna. Ця судина має високий рівень опірності до виникнення атеросклеротичних бляшок і тривалий час може прослужити судинним протезом. Крім грудної артерії досить часто шунтом стає вена Saphena magna або променева артерія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також