В обласному перинатальному з`явився УЗД-апарат за 9 мільйонів

114 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Дорогу техніку взяли в кредит, зате її можливості стануть в нагоді багатьом майбутнім матерям.

Розповів про це голова обласної ради Андрій Карауш:

- У нашому обласному перинатальному центрі з’явився новітній УЗД-апарат експертного класу, його вартість 9 млн грн. Подібного в комунальних медзакладах Рівненщини немає. Техніку взяли в кредит, облрада дала на це дозвіл. 2 млн сплатили одразу, решту заклад виплачуватиме упродовж п'яти років із власних зароблених грошей. 

Трохи про можливості: 
 
- УЗД має високу якість зображення – це чіткіша діагностика;
 
- розширені функції 3D та 4D ультразвуку – це можливість отримувати об’ємні зображення в режимі реального часу;
 
- може діагностувати вроджені вади, які підлягають корегуванню, виявити вроджені вади плоду несумісні з життям, запідозрити можливість хромосомної патології, встановити наявність акушерських ускладнень, окреслити групу вагітних з високим ризиком і контролювати стан плоду.
 
За даними МОЗ, щорічно близько 10 тисяч дітей в Україні народжується з вродженою патологією серця. Часто її виявляють занадто пізно й це призводить до дитячої смертності та інвалідності. Багатьох дітей можна врятувати, якщо виявити ваду на етапі спостереження за вагітною. Для того наш комунальний заклад і пішов на такий крок. Дякую за це.
 
До слова, у перинатальному центрі працює головний позаштатний спеціаліст з пренатальної діагностики, а фахівці УЗД мають ліцензію FMF (The Fetal Medicine Foundation) – провідної світової організації медицини плоду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також