В обласному спеціалізованому будинку дитини у Рівному – спалах кору

1920 0

Ми у соцмережах:

В обласному спеціалізованому будинку дитини у Рівному – спалах кору

Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ повідомляє, що кір залишається найактуальнішим інфекційним захворюванням Рівненської області у 2019 році.

Днями зареєстрований спалах кору у Рівненському обласному спеціалізованому будинку дитини, де захворіло п’ять дітей. Всі були госпіталізовані. У 4 дітей перебіг середньої важкості, одну дитину з тяжким станом госпіталізували до відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Діти не були щеплені проти кору по віку.

За чотири місяці в області зареєстровано 3282 хворих на кір, 67 % з яких – діти. Кількість хворих перевищила захворюваність за весь 2018 рік, коли було зареєстровано 3002 хворих.

З початку 2019 року було госпіталізовано 1314 хворих на кір, зокрема 774 дітей. Перебували у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії 11 хворих (4 дорослих та 7 дітей).

Троє людей цього року вже померли від кору: двоє дорослих та дитина. Летальні випадки були зареєстровані у Рівненському, Дубровицькому та Березнівському районах.

Кір реєструються у всіх районах. Найвища захворюваність у Рівненському, Гощанському та Радивилівському.

За перші два тижня травня за медичною допомогою в області звернулись 119 хворих на кір, з них 94 дитини.

Лабораторний центр МОЗ додає, що єдиним фактором недопущення поширення захворювання на кір є вакцинація. Щеплення проти кору можна зробити у лікувально-профілактичному закладі за місцем проживання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також