В одинадцяти школах Рівненщини будують укриття

981 0

Ми у соцмережах:

Фото - Рівненська ОВА

Щоби діти були в безпеці.

Розповів про це голова ОВА Віталій Коваль:

 - Цьогоріч для облаштування укриттів у школах Рівненщини передбачено майже 139 млн грн з державної скарбниці.

 Більшість захисних споруд будуємо у північних районах Рівненщини.  

Так, за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з обласної та місцевих скарбниць реалізується 10 проєктів, а саме: 6 об’єктів нового будівництва (Клесівський, Бабинський, Котівський, Цепцевицький, Ясногірський, Кідрівський ліцеї), об’єкт реконструкції (Вараський ліцей), 3 об’єкти капітального ремонту (Березнівський, Городецький, Люхчанський ліцеї). За місцеві кошти триває зведення протирадіаційного укриття  у Сарненській гімназії. 
 
Нині на усіх об’єктах тривають будівельні роботи.
 
Окрім того, Тараканівська громада за понад 4 млн грн придбала два модульні укриття. Це конструкції зʼєднаних між собою бетонних блоків. Із обох боків – броньовані двері. Усередині встановили обігрівачі, забезпечили запас питної води, облаштували біо-туалети. До того їхні школа і дитсадок не мали укриттів, відтак це дозволило зробити навчання у змішаній формі. Невдовзі про цей проєкт розповім детальніше.
 
Загалом на сьогодні сховищами на Рівненщині уже забезпечено 82% дитсадків, 91 % шкіл, 100 % закладів профтехосвіти. Укриття облаштовані також у 69% закладах вищої та 95%  фахової передвищої освіти. 
 
Безпека людей, а особливо дітей, завжди в пріоритеті. Саме наявність укриттів є першочерговим показником для того, аби навчання відбувалося очно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також