В Олександрії буде дві школи?

2038 0

Ми у соцмережах:

В Олександрії буде дві школи?

Подальшою долею Олександрійської школи-інтернату стурбовані не тільки її працівники та школярі. Чутки про її закриття дійшли й до обласної ради. Більше того, як видно з листа профспілкової організації, адресованого голові облради Олександру Данильчуку, тут навіть припускають, що дітей, які нині навчаються в школі-інтернаті, буде повернено в райони, звідки вони були направлені.

Очевидно, ситуація щодо школи-інтернату буде розглядатись на наступній сесії обласної ради. Тим часом чиновники облдержадміністрації пояснюють, що йдеться лише про зміну статусу школи-інтернату, і не бачать підстав для занепокоєння. — Ми хочемо змінити статус школи-інтернату і створити тут загальноосвітній навчальний заклад, в якому навчатимуться і діти з інтернату та будинків сімейного типу, й сільські їхні ровесники, — розповідає начальник служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації Віктор Марчук. — Олександрійська загальноосвітня школа переповнена, там діти навчаються у дві зміни. Тим часом у школі-інтернаті навчається усього близько 70 учнів, тоді як розрахований заклад на 300 школярів. Тобто створення в Олександрії ще однієї загальноосвітньої школи дозволить частково розвантажити нині існуючу. Крім того, погодьтесь, є позитив і в тому, що діти з інтернату навчатимуться разом з іншими дітьми, це дозволить їм почуватись такими ж, як і їхні ровесники. А усім працівникам школи-інтернату ми запропонуємо роботу в новоствореному закладі — ніхто з них не втратить робоче місце.

Оксана КОЛДУН.

Довідка «РВ» Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів урочисто відкрита в листопаді 2006 року за участю Президента України Віктора Ющенка. Там навчаються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з різних районів Рівненщини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також