В Олександрії збудували укриття для школярів за понад 23 мільйони

532 0

Ми у соцмережах:

В Олександрії збудували укриття для школярів за понад 23 мільйони

За останні пів року в Рівненській області з’явилося 105 нових укриттів, тепер в регіоні налічується 2255 таких об’єктів. Також зростає кількість придатних підземних просторів. Укриття будувалися нові, також ремонтувалися вже діючі. Робота триває

В області продовжують з’являтися нові укриття. Сьогодні підземний простір відкрили у ліцеї Олександрійської громади. Площа новозбудованої споруди 456 квадратів.

Сучасне протирадіаційне укриття збудували досить швидко – за 4 місяці. У ньому зможуть комфортно розміститися понад 300 осіб. Тут є все необхідне – ліжка, стільці та лави. Встановлена сучасна вентиляційна та протипожежна системи, є два входи, запаси води, туалети та система оповіщення. Невдовзі тут планують створити ігрову зону.

- До цього часу навчання відбувалося у змішаному форматі, а під час тривог учні, вчителі та персонал користувалися найпростішим укриттям у підвальному приміщенні, - розповідає директорка Оксана Мазур. - Надіємося, що дітям тут буде комфортно. Невдовзі тут підключимо вайфай. Ми вже подали заявку на забезпечення школи безкоштовним інтернетом.

За словами директорки, оздоблювати укриття допомагала випускниця закладу, а нині студентка РДГУ Наталя Чупринська. На одній із стін зображене сонце, а позаду нього жінка, яка несе мир.

Проінспектували укриття начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль, його заступниця Людмила Шатковська та голова облради Андрій Карауш.

- Укриття облаштоване всім необхідним та виконане за всіма будівельними нормами, - зазначив Олександр Коваль. - Сьогодні головне завдання влади - безпека наших школярів. Важливо, аби навчальний процес був безперервним. Наразі триває будівництво укриттів у Цепцевицькому, Ясногірському, Кідрівському та Клесівському ліцеях. На завершальному етапі – у школах Березного та Вараша.

Звести укриття вдалося завдяки спільним зусиллям різних гілок влади. Загальна вартість об'єкту - понад 23 млн грн. З них 14,6 млн грн - з держбюджету, 6 млн грн – обласні кошти, 2,5 млн грн профінансувала громада.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також