В останню путь на Рівненщині провели шістьох захисників

11006 0

Ми у соцмережах:

В останню путь на Рівненщині провели шістьох захисників

У Рівненському районі попрощалися з Андрієм Чижмарем із Квасилова, Михайлом Чабальцем із Соснівської громади та Михайлом Яхваком з Острожчини. На Дубенщині провели в останню дорогу Василя Гончарука. Сарни – у жалобі за снайпером Олександром Жабчиком. У Вараш на щиті повернувся командир взводу Ярослав Кашуба.

У Рівному віддали останню шану Андрію Чижмару з Квасилова. Захисник народився 4 вересня 1978 року в селі Копани Дубенського району. Закінчив Мирогощанську школу, потім Харківську академію залізничного транспорту. Андрій був головним інженером вокзалу станції Рівне, начальником станції Рівне, начальником технічного відділу Рівненської дирекції залізничних перевезень, потім працював на підприємствах ПрАТ «РівнеАзот», ТОВ «Мелагрейн», ВПК «Україна». З 16 серпня 2023 року воїн служив на Сіверському напрямку в Донецькій області. 3 червня цього року Андрій Чижмар помер після отриманих важких травм, - розповіли у Рівненській ОВА.
 
У Соснівській громаді провели в останню земну дорогу Михайла Чабальця. Він народився 5 квітня 1974 року. Проживав у селі Маринин. Закінчив місцеву школу, пізніше Соснівське ПТУ №8. У1992-1994 роках проходив строкову військову службу. Згодом працював в КСП «Зоря», в Соснівському лісгоспі, різноробочим. Михайло мужньо захищав Україну у зоні АТО. 5 липня 2022 став на захист України знову. Загинув військовослужбовець 26 липня 2023 року у Запорізькій області. Увесь цей час захисник вважався зниклим безвісти, однак 10 червня 2024 року тіло опізнали. Поховали воїна у селі Маринин.
 
У Острозькій громаді попрощалися з Михайлом Яхваком. Військовослужбовець народився 9 листопада 1980 року, проживав у селі Завидів. Михайло навчався в Плосківській ЗОШ, працював у ТОВ «Зелена долина» різноробочим. Був призваний до лав Збройних Сил України у жовтні 2022 року. Загинув воїн 11 червня 2024 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Поховали захисника в Завидові.
 
У Дубенському районі провели в останню дорогу Василя Гончарука. Воїн народився 26 травня 1983 року, проживав у селі Уїздці Острожецької громади. Солдат Збройних Сил України. На жаль, захисник загинув під час виконання обов’язків військової служби із захисту незалежності та суверенітету України на Харківському напрямку. Поховали захисника в рідному селі.
 
Сарненщина – у жалобі за Олександром Жабчиком. Сарненець служив у стрілецькій роти 5-го окремого батальйону охорони особливо важливих державних об’єктів. Був снайпером 2 категорії. З 2020 року брав участь в АТО. Після повномасштабного вторгнення продовжив захищати Україну. На жаль,15 червня цьогоріч поблизу села Сварині, повертаючись зі служби, солдат потрапив у ДТП. Від отриманих травм воїн помер у лікарні. Поховали захисника у рідному місті.
 
У Вараші на щиті зустрічали земляка Ярослава Кашубу. До 7-го класу він навчався у Вараському ліцеї № 1, далі - у футбольно-спортивному клубі «Явір». У 2014 році закінчив Миколаївський фаховий коледж фізичної культури. З перших днів повномасштабної агресії рф допомагав військовим, створив волонтерську групу. А вже у вересні 2023 року підписав контракт і приєднався до лав ЗСУ. 27-річний командир стрілецького взводу 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців виконував бойове завдання у Волноваському районі Донецької області. 11 червня молодший сержант Ярослав Кашуба загинув. Вдома його чекали батьки та сестра…


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також