В Острозі на руїнах районного відділу поліції знайшли майже 300 вибухонебезпечних предметів

989 0

Ми у соцмережах:

В Острозі на руїнах районного відділу поліції знайшли майже 300 вибухонебезпечних предметів

Учора, восьмого серпня, під час розбирання старої будівлі, яка розташована за кілька метрів від новозбудованого приміщення Острозького відділу поліції, робітники знайшли зброю та боєприпаси часів Другої світової війни. На місці події працювали слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічного відділу Нацполіції.

Правоохоронці знайшли частину гвинтівки з маркуванням, частину кулемета, гвинтівку із зміною конструкції, дерев’яну шкатулку, у якій було 113 патронів, кулеметну стрічка з 50 патронами, 11 касет з 55 патронами, 57 патронів насипом, 12 різних гранат, два запали до гранат, пістолет «Штаєр» зразка 1912 року.

Знайдену зброю та боєприпаси вилучили. Наразі вирішують питання про подальше знешкодження вибухівок, повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції Рівненщини.

Очільник поліції Рівненської області Валерій Самчук розповів:

На місці події також виявили посвідку, яка дозволяла громадянину пересуватися окупованою нацисти територією, а також коробку із сірниками. Тож ці речі, а також деякі одиниці зброї ми передаватимемо до Острозького краєзнавчого музею для збереження нашої історії.

Крім того, сьогодні, дев’ятого серпня, на місці події продовжують працювати спеціалісти-вибухотехніки. Для детальнішого дослідження земельної ділянки до роботи залучили екскаватор. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також