В Острозькій академії нагородили знавців творчості Уласа Самчука і Лесі Українки

694 0

Ми у соцмережах:

В Острозькій академії нагородили знавців творчості Уласа Самчука і Лесі Українки

В Острозькій академії 18 лютого нагородили переможців IX Всеукраїнського конкурсу «Волинські рефлексії у творчості Уласа Самчука та Лесі Українки», який проводиться з ініціативи та за підтримки сім’ї Соколиків, представників української діаспори у Канаді і єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука.

Про це повідомляють на офіційному сайті Острозької академії.

Оксана та світлої пам’яті Ярослав Соколики були ініціаторами встановлення пам’ятника видатному українському письменнику-публіцисту до його 100-річного ювілею, відкриття музею Уласа Самчука в місті Рівне, а також надали Національному університету «Острозька академія» права на перевидання його творів для широкого кола читачів в Україні.

«Улас Самчук – єдиний з українських письменників, який був висунутий на лауреата Нобелівської премії. Це наш геній, твори якого обов’язково мають вивчатися у школі. Тому наша кафедра української мови і літератури цьогоріч знову звернулася до Міністерства освіти і науки з проханням повернути твори Уласа Самчука в шкільну програму для обов’язкового вивчення, а особливо роман «Марія». Щиро дякуємо панству Соколиків за ініціативу і підтримку проведення такого потрібного конкурсу»,

зазначив ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також