В Острозькій академії – плагіатна суперечка

3062 2

Ми у соцмережах:

Аркадій Ткачук. Фото - з його сторінки у Facebook

Кандидатку історичних наук Острозької академії її колишній студент звинувачує у плагіаті. Переконує: доцентка кафедри політології «вкрала» його наукову статтю, яку він написав ще навчаючись на старших курсах університету.

Інна Шостак. Фото - з її стоірнки у FacebookПодав скаргу на кандидатку Аркадій Ткачук. У 2013 році, ще будучи студентом, він опублікував статтю «Правове регулювання діяльності римо-католицьких духовних семінарій Правобережної України наприкінці ХVІІІ – у першій половині ХІХ ст». А торік кандидатка історичних наук Інна Шостак написала статтю на подібну тему: «Реорганізація систем і управління римо-католицькими духовними семінаріям у ХІХ столітті на українських землях у складі Російської імперії».

Аркадій Ткачук звернувся до Комісії академічної доброчесності Острозької академії, проте її висновком був невдоволений. Заявник написав гнівний пост у Facebook, виклавши фотокопії статей та попідкреслювавши співпадіння. Зазначив, що у статті кандидатки – ті ж висновки та посилання на джерела, якими вона користуватися начебто не могла, та ж структура тексту, лише речення дещо різняться.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник зазначає, що комісія доброчесності встановила, що у тексті викладачки дійсно були запозичення. І хоча на понад 80% текст був оригінальний, оскільки була частина плагіату, кандидатка понесла покарання – її зняли з посади секретаря Вченої ради.

Пан Пасічник з прикрістю зазначає, що чи не у всіх наукових роботах можна зустріти запозичення, бо за радянських часів подібне робили масово. А зміни у свідомості людей, зазначає п.Пасічник, проходять повільно.

- Думаю, у нашого колишнього аспіранта, який, використавши державні кошти, так і не підготував кандидатську, теж у наукових роботах є плагіат, - зазначає п.Пасічник. – Ми боремося проти плагіату, перевіряємо усі роботи, які пишуть у нашому виші, публічно їх виставляємо. Викладачка зняла свою статтю і написала журналу, де вона була опублікована, що у ній є запозичення. Ми все зробили, що було необхідно. Але думаю, що за п.Ткачуком хтось стоїть: хтось, хто хоче зіпсувати імідж Острозької академії під час вступної кампанії. Але зробити це не вдасться!  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також