В Острозькому замку знову покажуть унікальні монети

139 0

Ми у соцмережах:

В Острозькому замку знову покажуть унікальні монети

Нумізматична виставка повертається - в оновленому вигляді.

Розповів про це голова обласної ради Андрій Карауш:

- "Пам’ятаємо, як болісно жителі Острозької громади та гості міста сприйняли новину про демонтаж нумізматичної виставки заповідника на початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну у лютому 2022 р. Раді повідомити Вам гарну новину — виставка нумізматики повертається!"

- Таким повідомленням почав цей тиждень наш Державний історико-культурний заповідник м. Острог. Цьогоріч у співпраці з ГО "Братство ім. князів Острозьких" там реалізують проєкт "Карбована історія України". Знову нашу область підтримав Український культурний фонд і допомагає грантом у розмірі майже 254 тис. грн.  
 
- Проєкт має за мету відновити нумізматичну виставку в Острозькому замку з акцентом на важливі події української історії, згруповані за хронологією та темами. Мультимедійні й інтерактивні елементи та інклюзивні рішення зроблять оновлену експозицію доступною для усіх. 
 
- Зазначу, що у колекції зберігається приблизно 450 цікавих монет. Як зазначив керівник історико-культурного заповідника Андрій Брижук, зараз працюють над приміщенням, відкриють локацію найближчими тижнями. Про це повідомлю додатково.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також