В пологовому Рівного - скупчення жінок під кабінетами (ВІДЕО)

12463 0

Ми у соцмережах:

В пологовому Рівного  - скупчення жінок під кабінетами (ВІДЕО)

Порушуючи карантинні умови, пацієнтки стоять у чергах у жіночій консультації №2, що в пологовому будинку Рівного на вулиці Медичній, 7. Приходять на прийом з подругами та чоловіками, знімають маски, не дотримуються дистанції.

 Пост про це опублікувала Наталія Гореленкова в одній із спільнот в мережі.

«28 квітня була в жіночій консультації номер 2 (вул. Медична7). Мене викликали на плановий прийом до лікаря, я йти не хотіла, але мене запевнили, що вдягнувши маску, рукавички, і прийшовши на назначений час, нема ніяких ризиків, оскільки кількість відвідувачок мінімальна, черг немає.
Мені було назначено на 9:30, я прийшла в 9:25. До мене чергу зайняли 4 людини і за мною була велика черга. Черга була і до маніпуляційного кабінету, і до кабінету УЗД. Багато жінок прийшли не самі, а з чоловіком/мамою/подругою. В коридорі дистанції практично ніхто не дотримувався, тому що всі чекали під своїми кабінетами. Також там знаходиться багато робочого персоналу, які роблять ремонт. У половини людей, які там перебували, маю на увазі відвідувачів, будівельників і медперсонал, маски були одягнені під носом», - стверджує жінка.

На доказ своїх слів вона опублікувала відео, зняте в коридорі відділення жіночої консультації на той момент, коли там перебувала.

Головний лікар пологового будинку м.Рівне Світлана Муравська пояснює:

-          Пологовий будинок ще ніколи не був таким порожнім. Так, ми в курсі вчорашньої ситуації зі скупченням наших пацієнток в жіночій консультації. Жінка, яка про це повідомила, стояла біля маніпуляційної. Там що 10 хвилин проводять процедури. За день до маніпуляції жінок повідомляють, на яку годину кожна має приходити. І кожна має приходити на час, на який записана. Медичний персонал, як і всі, розраховує на свідомість на інформованість людей. Всі ми знаходимося на одному боці. Наше завдання – дотримуватися карантинних заходів самостійно: носити маски правильно, дотримуватися дистанції і т.д. Коридори в консультації достатньо великі, щоб пацієнтки не скупчувалися під дверима. Наказ 417 МОЗу про обов’язкові явки на огляди вагітних ніхто не відміняв. Ми відмінили здачу всіх аналізів, які не були крайнє необхідними. Проте надходить час, коли певні аналізи все ж треба здати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також