В прокуратурі заявили про факт приховування поліцейськими крадіжки трьох мільйонів державних коштів

1450 0

Ми у соцмережах:

В прокуратурі заявили про факт приховування поліцейськими крадіжки трьох мільйонів державних коштів

Керівник держпідприємства незаконно заволодів 3-ма мільйонами коштів підприємства. А поліція не розслідувала злочин. У зв’язку з цим Рівненською обласною прокуратурою розпочате досудове розслідування за фактом розтрати та привласнення грошових коштів, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинені в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

 Встановлено, що попередній керівник одного з державних підприємств Рівного, дізнавшись про своє звільнення, маючи печатку підприємства та використовуючи свої службові повноваження, за попередньою змовою з керівницею іншого профільного підприємства, підробили документи, та заволоділи коштами ДП на загальну суму майже 3 мільйони гривень, які державне підприємство зобов'язали сплатити в судовому порядку за роботи, які фактично не виконувалися.                            

Крім того, встановлено, що у квітні цього року до Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області надійшла заява від в.о. генерального директора цього підприємства щодо вчинення кримінального правопорушення колишнім керівництвом. Заява про вищевказане кримінальне правопорушення працівниками міськвідділу зареєстрована у відповідному журналі обліку, втім, в порушення вимог ст. 214 КПК України, до ЄРДР відомості внесені не були і досудове розслідування, відповідно, не проводилось.

За фактом порушення законодавства, допущеного під час прийняття, реєстрації та розгляду даного повідомлення до ГУНП в Рівненській області скеровано лист щодо проведення службового розслідування.

Санкція ч.5 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також