В рамках всеукраїнської акції у Рівному висадили понад два десятки шевченкових дубів

531 0

Ми у соцмережах:

В рамках всеукраїнської акції у Рівному висадили понад два десятки шевченкових дубів

У Рівному в парку «Хімік» представники екологічної інспекції спільно з муніципальною владою міста долучилися до Всеукраїнської акції «Шевченко єднає Україну», яка приурочена до завтрашнього Дня довкілля.

Як зазначають учасники, ця акція спрямована не лише на збереження пам'яті великого українського поета Тараса Шевченка, а й на підтримку екологічних ініціатив в країні.

Саджанці цього дуба вирощені з жолудів Тарасового дубу на Черкащині. Розпочали цю зелену традицію знаково на Черкащині – там, де Кобзар починав свій творчий шлях. Сіянці молодих дубів для всієї країни виростили в місцевому лісовому розсаднику Пехівського лісництва філії «Звенигородського лісового господарства». Пропонуємо усім долучатися до цієї Всеукраїнської акції. Адже дуже важливо зберегти та популяризувати подібні екологічні програми в нашому регіоні і не лише”, - зазначає заступник начальника Держекоінспекції Поліського округу Петро Колодич.

Долучився до такої всеукраїнської акції секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян. Каже, зелених зон у нашому місті повинно бути якомога більше.

Така акція однозначно корисна і важлива справа для нашого міста. Ми маємо докласти всіх зусиль, аби паркові і рекреаційні зони розвивались і збільшували площу. Це дуже важливо, в першу чергу, для нас жителів Рівного, адже наші парки - це легені міста, це можливість відпочити, прогулятись парком. Тому всі подібні екологічні ініціативи ми підтримували і будемо підтримувати надалі. Що стосується цих саджанців, це буде чудова дубова алея, а ще тут є певний символізм, адже по суті вони є нащадками дерева, яке пам’ятає ще Тараса Шевченка, а отже, ця свого роду акція спрямована на популяризацію нашої культурної та історичної спадщини. Кожне посаджене сьогодні деревце ростиме десятки років і, так само стане свідком історії нашого міста”, - каже Віктор Шакирзян.

Крім того, символічною є і кількість висаджених дерев, їх число відображає кількість регіонів України в тому числі і тих, що зараз частково чи повністю окуповані російськими загарбниками, і за звільнення яких з неймовірною мужністю борються сьогодні українські воїни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також