В Рівненській області знизився рівень злочинності, але убивств стало більше

840 0

Ми у соцмережах:

В Рівненській області знизився рівень злочинності, але убивств стало більше

Про це повідомив заступник прокурора Рівненської області Роман Павленко на координаційній нараді керівників правоохоронних органів області.

За його словами, в регіоні відзначається позитивна тенденція до зменшення кількості тяжких кримінальних правопорушень, умисних тяжких тілесних ушкоджень, злочинів проти власності, громадської безпеки.

На засіданні, під головуванням прокурора області Антона Войтенка, за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка, голови ОДА Віталія Коваля, начальника ГУНП в Рівненській області Валерія Самчука та начальника управління СБУ в Рівненській області Андрія Тимченка, керівники правоохоронних органів обговорили стан запобігання та протидії злочинності, її організованим формам та корупції на території Рівненщини впродовж поточного року.

Як зауважив Антон Войтенко, узгоджені заходи правоохоронних органів регіону забезпечили загалом стабільну криміногенну ситуацію в області, окрім того, сприяли посиленню боротьби з корупцією.

Водночас, у результаті незабезпечення правоохоронними органами реалізації превентивної функції у регіоні допущено збільшення кількості вчинених умисних вбивств.

Унаслідок вжитих скоординованих заходів вдалось посилити боротьбу з проявами організованої злочинності, незаконним видобутком бурштину та порубкою лісу; активізувати роботу щодо виявлення та розкриття кримінальних корупційних правопорушень та злочинів, пов’язаних із використанням бюджетних коштів.

Зросла результативність роботи щодо виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Під час доповіді заступник прокурора Роман Павленко також відзначив, що в області покращився стан розшуку безвісно зниклих та осіб, які ухиляються від слідства, суду та відбування кримінального покарання.

Учасники засідання постановили, що незважаючи на позитивні показники в деяких напрямках, все ж таки стан запобігання і протидії злочинності потребує покращення та комплексного вирішення правоохоронними органами регіону. Так, керівники правоохоронних органів області мають вжити додаткові організаційно-практичні заходи на підвищення ефективності протидії злочинності, повідомляє пресслужба обласної ради.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також