В селі Городок встановлять пост контролю чистоти повітря

1363 0

Ми у соцмережах:

В селі Городок встановлять пост контролю чистоти повітря

Необхідність будівництва посту спостережень за якістю довкілля обговорили на апаратній нараді в Рівненській обласній державній адміністрації. На прохання громади департамент екології та природних ресурсів ОДА не лише видав висновок з оцінки впливу на довкілля, а й пропрацював можливість встановлення такого пункту в межах с.Городок.

Компанія ТОВ "Технопривід Інвест Груп" готова інвестувати власні кошти для придбання необхідного обладнання, після чого передати пост на баланс Рівненського гідрометеоцентру.

- Пост контролю чистоти повітря має бути сучасний і міряти ті речовини, які буде викидати завод «Кроноспан», - розповідає директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Володимир Захарчук. - При підборі обладнання буде враховано, щоб дані прилади, які робитимуть заміри, були сертифіковані в Україні. У планах і дообладнати пост, якщо буде потрібно визначати ще якісь шкідливі домішки.

Директор Рівненського гідрометеоцентру Богдан Масовець запропонував 5 локацій для  встановлення посту.

- Такий пост має ряд нормативів. Він повинен охоронятися, під нього необхідно виділити чисту земельну ділянку на 2 га. Також, нормам має відповідати місце знаходження: від 0.5-2 км відстань від низького підприємства, від 2 до 3 км - високого, - каже Богдан Масовець.

Більше того, додав, що їхня служба, за законом, має право брати собі на баланс і обслуговувати пост.

Пресслужба Рівненської ОДА повідомляє, що у Рівному вже є три таких пункти спостереження, один з них на вулиці Млинівській, який вже може ловити викиди від «Кроноспану». На даний час інформація з трьох постів спостережень надається органам влади, а також викладається на Інтернет-ресурсах Рівненського гідрометеоцентру.

Щодо пункту в Городку - на сьогодні вивчається питання щодо можливості бачити стан забруднення повітря в онлайні-режимі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також