В спортзалі 12 школи склали рапорт на члена виборчої комісії – через щиток (ФОТО)

2541 0

Ми у соцмережах:

В спортзалі 12 школи склали рапорт на члена виборчої комісії – через щиток (ФОТО)

На одній з найбільших дільниць в Рівному №560966, що знаходиться в спортзалі школи №12 – вже черги до кабінок. Проте в комісії очікують більшого скупчення людей.

 Тут мають проголосувати 1786 виборців, проте явка – низька, вважає голова ДВК Світлана Сойко. Станом на 10 ранку проголосувало тільки 80 людей.

Помічаємо, що за одним столом сидять троє членів виборчої комісії. Одна з них – не тільки в захисних рукавичках та масці, а в щитку.

-          Купила собі щиток сама, бо це моя безпека, - пояснила Тамара Порученко.

Проте, виявляється, на пані Тамару голова ДВК вже склала рапорт. Адже жінка не добачила і зробила помилку – видала виборцю два однакового кольору бюлетені. Тобто, фактично, виборець отримав на руки не чотири, а три бюлетені. Він проголосував і не поскаржився. Помилку помітили потім.

-          Це той щиток завадив їй нормально виконати свою роботу, - вважає Світлана Сойко. – Тому я посадила поряд з нею ще одного члена виборчої комісії – щоб не робила помилок в майбутньому.

На дільниці є кабінка зі спеціальною позначкою – для тих, в кого температура тіла виявиться вищою від норми. Якщо вони настоюватимуть, що хочуть проголосувати, то ДВК не може відмовити, але направить людину з температурою саме в ту кабінку. А поки там голосує бабуся з інвалідністю. Тому що це єдина кабінка, де є крісло.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також