В Угорщині створили скандальний підручник - війну в Україні назвали громадянською

691 0

Ми у соцмережах:

Зображення з угорського підручника

В Угорщині для учнів 8-го класу створили підручник із географії, який наповнений антиукраїнською пропагандою та неправдивими фактами.

Підручник розроблений державним центром OFI та є обов’язковою навчальною книжкою для учнів в Угорщині. Там вказують, що більшість населення країни — українці, але у східній частині — «значна частка росіян», а на Кримському півострові «вони складають більшість». Про кримських татар автори книжки не згадують.

У підручнику дітей переконують, що війна в Україні громадянська, причетність Росії взагалі не згадується.

«Дві східнослов'янські мови (російська, українська) подібні. У частинах країни, населених росіянами, п'ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це, дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів», — йдеться у книжці.

Ці речення супроводжуються малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки з символами США та Євросоюзу. У школярів запитують: «Кому має належати Україна?»

Крім того, учнів переконують, що здоров'я у населення погане, Україна нібито може розраховувати на найнижчу тривалість життя на континенті. І загалом, на думку авторів, населення країни скорочується через природні причини та еміграцію. Також кажуть, що загальна економічна ситуація несприятлива, особливо для угорців.

Речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі "Громадському" зазначив, що відомство знає про ситуацію з угорським підручником. Напередодні українські дипломати провели зустріч в угорському МЗС.

«Під час зустрічі наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну. Вимагаємо якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в підручнику», — сказав Ніколенко.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також