В Україні буде все добре з економікою і спортом, але погано з наукою

2176 0

Ми у соцмережах:

В Україні буде все добре з економікою і спортом, але погано з наукою

Незалежно від того, якими якостями буде володіти новий Президент, Україні планети пророкують поліпшення фінансового становища, зростання виробництва, приплив іноземних інвестицій. Серйозних природних катаклізмів також не передбачається Деякі астрологи на підтвердження того, що навіть найсерйозніші вчені займаються астрологією, люблять наводити слова великого астронома Іоганна Кеплера: «Звичайно, астрологія — дурна дочка. Але, Боже мій, куди б ділася її мати, високомудра астрономія, якби в неї не було дурненької дочки».

«Очі… у майбутнє» — Відразу зазначу, що точною наукою я вважаю не просто астрологію, звичну для більшості європейців, а саме ведичну астрологію, яка в індійській традиції називається «джйотіш». Це найдавніша система аналізу людського життя, яка має безліч унікальних технік передбачення, не відомих людям Заходу. Вона відома як наука, яка апелює до духу, має переконливу перевагу в регулюванні подій, прийнятті рішень з багатьох проблем сучасного життя. Джйотиш містить математично точне знання про цикли часу, на яких засновані всі зміни. Вона розвивається вже не одне тисячоріччя і зберігає в собі досягнення безлічі поколінь, які вивчали залежність і вплив розташування планет Сонячної системи в той або інший момент на долю не тільки людини, але й окремих держав, — почав свою розповідь пан Шастрі. За його словами, основою ведичної (від слова «веди» — на санскриті буквально «знання») астрології є математичний намір за особливими правилами, в якому використовуються точні відомості про дату, місце й час народження людини або події, що цікавить. А результат обрахунку тлумачиться відповідно до наявних у розпорядженні астролога результатів багатовікових спостережень про характер розташування планет і його вплив на земні події. Такий же підхід використовують, наприклад, і вчені-хіміки: завдяки накопиченим знанням і висновкам вони можуть вгадати результат того або іншого досліду, необхідність проведення якого їм підказує бажання зробити нове відкриття. — Ведичній астрології, як і хімії, потрібно вчитися в університеті. Адже давати мудрі настанови людям — непросте заняття, тут шарлатанам і неосвіченим не повинно бути місця», — говорить Пандіт Каджол Шастрі. Він одержав освіту в університеті свого рідного індійського штату Раджастан. «Не я обирав собі заняття, а заняття обрало мене відповідно до нашої ведичної культури, походження моєї сім’ї, яка з давніх-давен займалася астрологією. Я походжу із сімейства королівських джйотишів (так правильно іменуються ведичні пророки). Мій батько зараз особистий астролог короля Раджастана. А моїми послугами часто користуються депутати індійського парламенту, інші публічні політики моєї країни, — говорить співрозмовник «Сєгодня». Він називає своїм особистим обов’язком і головним призначенням у цілому — стежити за вчинками тих людей, які приймають суспільно значимі рішення, не давати їм скоїти при цьому помилки, координувати їхні дії. «Я використовую джйотіш як очі, які дозволяють проникнути в майбутнє, побачити проблеми і запропонувати спосіб їх сприятливого вирішення або нівелювання негативних наслідків… Як запобігти потрясінням у суспільстві, пов’язаним з природними катаклізмами або негативними діяннями людей… Як запобігти можливим негараздам в сімейному житті або бізнесі, як відновити і зберегти здоров’я», — пояснив пан Шастрі.

Україну чекає економічне зростання Звісно ж, ми не прогавили можливості й поцікавилися в індійського гостя, що очікує Україну та її жителів. Одержати достовірну відповідь на актуальне зараз запитання, хто саме стане наступним главою нашої держави, ми не змогли — виявляється, для цього необхідно астрологу знати не тільки дату і місце, але й точний час народження всіх наявних кандидатів на цю посаду. Зате ми дізналися, що незалежно від того, якими якостями буде володіти новий Президент, Україні планети пророкують поліпшення фінансового становища, зростання виробництва, приплив іноземних інвестицій. Серйозних природних катаклізмів, які б призвели до жахливих наслідків, на її території також не передбачається. Крім того, як стверджує пан Шастрі, в усьому світі зміцниться імідж України як процвітаючої спортивної держави. «У спортсменів вашої країни є всі шанси завоювати світове лідерство в дуже багатьох видах спорту. Олімпіада в Афінах, думаю, повинна підтвердити це», — вважає він. Але, за його словами, у майбутнього України є один негативний момент — вітчизняна наука буде розвиватися дуже повільно, оскільки фінансування цієї сфери не поліпшиться, вона не буде пріоритетною на державному рівні. Проте, стверджує пан Шастрі, новий український Президент може змінити цю ситуацію в кращий бік. Головне — щоб він розумів важливість розвитку вітчизняної науки. Що ж стосується кожного громадянина нашої країни окремо, то астролог радить не орієнтуватися на західні країни, облишити ідею еміграції, щоб поліпшити своє життя. «Дуже багато українців пов’язують свою подальшу долю із закордоном, але це помилкове прагнення. Потрібно розвивати патріотизм, почуття національної гідності й намагатися думати про те, як реалізуватися у своїй країні», — відзначив він. Також, за його словами, люди повинні прислухатися до законів, які їм диктує сама природа, і намагатися слідувати їм. Це й повинно стати основою здорового і щасливого життя. Окрім того, пан Шастрі радить не забувати, що кожним днем тижня керує особлива планета. Ця планета підказує, що краще робити в цей день і чого краще уникати. Якщо, наприклад, ви хочете купити нову річ, то це краще зробити в понеділок або п’ятницю. Понеділком керує Місяць, і він представляє нові речі. А п’ятницею керує Венера, яка відповідає за красу і кольори. Юпітер керує четвергом і це найсприятливіший день тижня, тому що Юпітер керує такими цінними якостями, як вдача, знання і мудрість. У цей день ми можемо розпочинати всі сприятливі й хороші справи. А взагалі, за словами астролога, Україна — дуже привітна країна з великим духовним потенціалом.

…А світом буде правити схід Передбачаючи ж майбутню ситуацію у світі, Пандіт Каджол Шастрі озвучив такий прогноз. У північній півкулі нашої планети намічається стабілізація становища в економічній і науковій сфері. А в південній люди стануть більше хворіти. Великі фінансові втрати чекають Сполучені Штати Америки, погіршиться здоров’я населення тієї країни, тому його кількість скоротиться. Американські політики стануть маріонетками, будуть свої дії базувати на побажаннях колег з інших держав, а не нав’язувати свою волю, що спостерігається зараз. Зате такі країни, як Китай, Японія, Індія, Росія досягнута вищого становища у світовій ієрархії, їхні позиції посиляться. Вони стануть найсильнішими і впливовими. Майбутнє ж об’єднаної Європи буде відносно спокійним, без особливого спаду або прогресу. Євросоюз, всупереч очікуванням деяких політиків, не припинить своє існування і залишиться єдиним об’єднанням, проте якихось проривів у його розвитку не буде. Особливу увагу пан Шастрі приділив конфлікту в Югославії. Тут небезпечна напруга протягом останніх кількох місяців була значно знижена завдяки виконанню ведичних програм для зміцнення миру. Концентрація деструктивних сил у відносно невеличкому районі Косово була найвищою мірою небезпечна й одночасно створювала небезпеку широкомасштабного руйнування на планеті. Руйнівні сили були позбавлені основи свого прояву, і, таким чином, нависла небезпека була усунута. Проте негативний вплив у повному масштабі не був нейтралізований.

Політика по-індійськи Для українського обивателя, мабуть, дивовижна індійська традиція буквально в усьому слідувати порадам астролога. Не змінюють їй й тамтешні політики, що недвно — розібратися в місцевих політичних баталіях і вийти в них переможцем досить складно. Судіть самі. Загальні парламентські вибори в Індії вважаються найбільшими виборами у світі. У них бере участь близько 670 млн. виборців — за цим показником Індія занесена в Книгу рекордів Гіннесса. Кількість депутатів, що обираються до нижньої палати парламенту, — 543 плюс ще два призначуваних президентом. Число ж кандидатів, які бажають продовжити свою кар’єру в депутатському ранзі, взагалі підрахунку не піддається: одних тільки партій у країні зареєстровано… А іноді, як свідчить історія, представники індійського народу влаштовують бійки. Навіть релігія, постулатам якої традиційно слідує кожен індієць, не здатна приборкати агресію (з нею, очевидно, неминуче пов’язана політична діяльність в усьому світі). Щоправда, існує думка, що найтолерантніші й вдалі ті індійські політики, які прислухаються до текстів священних писань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також