В Україні може змінитися порядок формування комунальних тарифів

867 0

Ми у соцмережах:

В Україні може змінитися порядок формування комунальних тарифів

Кабінет міністрів України затвердив законопроєкт про передачу формування тарифів органам місцевої влади.

Місцева влада отримає право самостійно формувати тарифи на гарячу воду, водопостачання, водовідведення та тепло. Уряд вважає, що це допоможе встановити справедливі розрахунки між постачальниками та споживачами й усунути заборгованості перед постачальниками послуг.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну. Він зазначив, що передача повноважень на встановлення тарифів від НКРЕКУ до влади є рішенням, обумовленим необхідністю виконати зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом.

Перш за все, буде проведено аудит заборгованостей та розроблено план реструктуризації. Потім місцева влада повинна переглянути ціноутворення і налагодити роботу комунальних служб без заборгованостей. У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що комунальні служби зазнають збитків через несвоєчасний перегляд тарифів, особливо ліцензіатів НКРЕ: з опалення у 3,2 раза, з водопостачання — вдвічі.

Повідомляється, якщо проєкт закону підтримає Верховна Рада України, то НКРЕКУ зможе встановлювати тарифи тільки на електрику. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також