В Україні сьогодні відзначають День поліцейського офіцера громади (ВІДЕО)

667 0

Ми у соцмережах:

В Україні сьогодні відзначають День поліцейського офіцера громади (ВІДЕО)

«От скажіть, як їх можна не любити?!» — каже 75-річна жителька селища Мирогоща Галина Романівна про своїх поліцейських офіцерів громади Дмитра Головатого та Віктора Мокрійчука, адже самотній пенсіонерці доводиться часто до них звертатися, бо впоратися самотужки зі своїми іноді навіть дріб’язковими питаннями — не може.

Із Дмитром Головатим у громаді вітається чи не кожен мешканець, адже знають його відтоді, як 8 років тому розпочинав службу дільничним. Нині ж — вже три роки працює на посаді поліцейського офіцера громади Мирогощанської ТГ. За цей час, зауважує капітан поліції, багато чого змінилося на краще у взаємовідносинах між людьми, владою, поліцією. А з початком повномасштабного вторгнення, як кажуть, біда ще ближче зблизила і згуртувала всіх. До того ж, до Мирогощанської когорти приєдналися нові жителі, яких війна змусила тікати з рідних домівок.

14 населених пунктів чисельністю у понад сім тисяч осіб Дмитро Головатий обслуговує разом зі своїм напарником Віктором Мокрійчуком. Основне, що змінилося за ці роки — людям не треба телефонувати на 102, очікувати прибуття правоохоронців чи їхати у відділення за кілька десятків кілометрів, а все можна вирішити тут, на місці.

-  Якщо взяти в загальному — із запровадженням проєкту «Поліцейський офіцер громади» покращилося безпекове середовище. У нас зменшилася кількість крадіжок, несанкціонованих точок продажу алкогольних напоїв, констатує про вирішення багатьох питань перший заступник сільського голови Мирогощанської сільради Максим Намчук. — Також вдалося врегулювати екологічну ситуацію — поліцейські офіцери допомагають виявляти стихійні сміттєзвлища та осіб, причетних до вивезення туди відходів. В результаті — зменшилася кількість пожеж. У цілому ж — людям комфортніше перебувати на своїй території, тому що хлопці знаходяться на зв’язку 24/7, а їхні контактні номери телефонів є в усіх.

Крім того, Мирогощанська громада створила спільноту у телеграм каналі, де налагоджена ефективна комунікація між усіма структурами та місцевими жителями. Так, нещодавно за допомогою розміщеного повідомлення від поліцейського офіцера громади вдалося встановити місце перебування підозрюваного у крадіжці велосипеда — його побачила жителька Мирогощі і одразу про це повідомила.

Як додає Максим Намчук, із появою своїх поліцейських для соціальних служб це стало неабиякою допомогою. Адже правоохоронці приділяють значну увагу сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщеним особам, а особливо — підростаючому поколінню.

Вони пропрацьовують ситуацію у такому форматі з дітьми, що це впливає на них позитивно. Вони від усього серця вкладаються у свою роботу,резюмував Максим Намчук.

 

Дмитра Головатого раді завжди бачити у місцевому ліцеї. Як зауважує директорка закладу Ольга Смалюк — поліцейський офіцер громади став повноправним учасником освітнього процесу. Бо часто-густо трапляються випадки, коли одних лише зусиль педагогів замало. Тоді — телефонний дзвінок поліцейському і він на місці. Тож капітану поліції доводилося і навчати правилам поведінки ліцеїстів у шкільному автобусі, і налагоджувати стосунки між класами, і навіть іти на урок із хлопчиком, який не хотів відвідувати школу.

- Треба бути завжди чесним і щирим перед людьми, бо вони це одразу бачать і відчувають. Якщо пообіцяв — обов’язково виконати. Робота поліцейського офіцера громади базується виключно на співпраці, а без неї — не буде довіри. Для того ми і тут, аби громадяни завжди могли розраховувати на нашу підтримку та допомогу,каже поліцейський офіцер Мирогощанської ТГ Дмитро Головатий. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також