В Україні стартує вступна кампанія: що варто знати рівненським абітурієнтам

829 0

Ми у соцмережах:

В Україні стартує вступна кампанія: що варто знати рівненським абітурієнтам

Із суботи, 1-го серпня, в Україні стартує вступна кампанія. Абітурієнти зможуть створювати свої електронні кабінети, завантажувати документи на вступ та надсилати заяви до обраних вишів. Таким чином увесь про­цес поч­неть­ся на мі­сяць піз­ні­ше, ніж торік. Але при цьому реєстрація на іспити, які проводять самі виші, вже розпочалася раніше.

На вступні іспити приймальна комісія РДГУ реєструє випускників шкіл та коледжів з 23-го липня, повідомляє Суспільне. У фоє облаштували консультаційний пункт, де вони можуть вивчити умови. Наступного тижня тут поставлять комп'ютери. З 1-го серпня в електронні кабінети вступники почнуть вантажити документи, ще за два тижні – подавати заяви на вступ.

-  Зараз розробляємо порядок прийому уже більших потоків вступників, коли з 13-го числа почнуться паперові заяви, які подаватимуть певні категорії вступників. У нас є як випробування в усній формі, де це простіше зробити, так і в текстовій формі. Раніше це були досить великі групи людей, сьогодні ці групи треба розбивати, – розповіла заступниця голови приймальної комісії РДГУ Клавдія Джеджера.

 Терміни прийому звужені через карантин, – кажуть в управлінні освіти.

- З 1-го серпня – реєстрація електронних кабінетів, з 13 по 22 серпня йде прийом самих документів. До того, як абітурієнт подав документи, він проходить творчий конкурс. Університет не знає результатів ЗНО і ставить об'єктивну оцінку за творчі конкурси, – каже головна спеціалістка Майя Андрєєва.

Основні зміни – це зсув вступної кампанії на місяць та пропускний режим, пояснюють в приймальних комісіях. А також – зміна черговості етапів.

- В цьому році Міністерство освіти і науки пропонує проводити вступні іспити для осіб, які мають право їх складати замість ЗНО, а також для осіб, які складають творчі конкурси в закладах вищої освіти, до моменту початку подачі заяв на вступ. Реєстрація на такі іспити і конкурси у нашому закладі триватиме до 7 серпня, – прокоментувала відповідальна секретарка приймальної комісії НУВГП Наталія Вальчук.

У комісії додали, що наразі вступників буває лише декілька на день. За­ра­ху­ван­ня на бюджет за­кін­чить­ся 5 ве­рес­ня, а на кон­тракт — 30 ве­рес­ня.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також