В Україні створили онлайн-карту війни та мапу повітряних тривог

4304 0

Ми у соцмережах:

В Україні створили онлайн-карту війни та мапу повітряних тривог

Тепер можна в режимі реального часу відстежувати, на які області летять ворожі ракети та авіація і де ведуться бої.

Українські розробники продовжують створювати ресурси з корисною інформацією про стан справ на війні. Зокрема, можна дізнатися, які території тимчасово окуповані російськими військами, а які - уже звільнені від ворога. Так, DeepStateMap працює в режимі постійного оновлення та надає інформацію щодо реального стану речей за 5 тижнів війни. Чорним кольором позначено території, захоплені Росією у 2014-му, червоним - тимчасово окуповані з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого, за які нині ведеться боротьба, а синім - звільнені нашими військами території, з яких вибиті російські загарбники.

Водночас розробники онлайн-мапи застерігають, що вона має винятково інформаційний характер і її не можна використовувати для прокладання евакуаційних маршрутів. Щоб дізнатися про гуманітарні коридори, потрібно стежити за повідомленнями від місцевої влади у конкретній місцевості.

Існує також онлайн-мапа, що показує наявність повітряних тривог на території України по конкретним областям та районам. Дані оновлюються щокілька секунд і часом можуть повідомити про напад ворога швидше, ніж загудуть міські сирени.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також