В Україні створюють «Кишенькову країну»

1503 0

Ми у соцмережах:

В Україні створюють «Кишенькову країну»

Студія Skeiron запустила проєкт «Кишенькова країна». «Кишенькова країна» – це наймасштабніше 3D-оцифрування об’єктів матеріальної культурноі? та архітектурної спадщини України за підтримки Українського культурного фонду.

Під час експедиції команда Skeiron охопить усі 24 регіони країни та АР Крим і оцифрує 40 об’єктів архітектурної спадщини. Усі оцифровані об’єкти будуть доступні у форматі 3D-моделей та доповненої реальності на IOS та Android в додатку «Pocket City AR» з аудіогідом української та англійською мовами.

Вперше для промоції пам’яток архітектури як туристичних об’єктів на національному рівні буде створено безкоштовний додаток Pocket City AR. Аплікація для прихильників інтелектуального та інтерактивного туризму і несподіваних відкриттів культурної спадщини. Саме тут будуть зібрані оцифровані об’єкти та інформація про їхню унікальність. Охочі зможуть віртуально прогулятися туристичними візитівками та знаковими місцями областей України у форматі доповненої реальності.

За словами розробників мета проекту — зробити оцифрування архітектурних пам’яток України масовим та доступним. Привернути увагу до руйнування пам’яток архітектури у різних регіонах та запустити масштабну кампанію з оцифрування, щоб зафіксувати теперішній стан і популяризувати об’єкти спадщини для розвитку локального туризму. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також