В Україні змінять правила дорожнього руху

1673 0

Ми у соцмережах:

В Україні змінять правила дорожнього руху

З наступного тижня в Україні зміняться ПДР: що очікувати водіям, велосипедистам і пішоходам

 

В Україні з 1 листопада набудуть чинності оновлені правила дорожнього руху.

З понеділка для водіїв запрацює обмеження швидкості за межами населених пунктів, на дорогах країни з'являться нові розмітки та знаки, повідомляє РБК-Україна.

Кардинальних змін, які вплинуть на керування транспортними засобами, не відбудеться, і зміни в новій редакції ПДР не є критичними.

Найістотнішим для автомобілістів можна назвати обмеження швидкості руху за межами населених пунктів.

Так, заборонять рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділений розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки відрізняються шириною - до 15 см і 20 см відповідно.

Для велосипедистів важливо, що вводиться нове визначення велосипедної доріжки, а також вперше вносять поняття "велосипедна смуга" і "велосипедний переїзд".

Також змінили нумерацію деяких дорожніх знаків. Зокрема, ввели дорожній знак з позначенням номера дороги на червоному тлі з напрямком, куди вона веде.

Додали дорожню розмітку про спільний рух авто і велосипедистів, і з'явився відповідний дорожній знак.

Також тепер діятимуть нові діагональні пішохідні переходи.

Також введено дорожню розмітку на перехресті, куди заборонено в'їжджати (щоб водії, які не встигли покинути перехрестя, не створювали затори).

За новими правилами, зміниться поняття "державні дороги". Крім трьох загальноприйнятих типів (міжнародні, національні, регіональні), діятиме і четвертий тип дороги - територіальні.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також