В Україну повернули 16-річного хлопця, якого «всиновила» російська сім`я

799 0

Ми у соцмережах:

В Україну повернули 16-річного хлопця, якого «всиновила» російська сім`я

В Україну повернули 16-річного хлопця з-під Маріуполя, якого окупанти вивезли в Росію і там «всиновили».

Із російською родиною підліток не розмовляв, а про бажання повернутися до України повідомив через один із чат-ботів.

Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, до повномасштабного вторгнення хлопець на ім'я Сергій жив поблизу Маріуполя. Перед війною він втратив батьків, однак має сестру. Коли його населений пункт окупували, хлопця й багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а згодом до Росії, розповів омбудсмен.

Після цього Сергія «всиновила» російська родина, яка має трьох власних дітей та вже одну всиновлену. Із цією родиною він не розмовляв і навчався одному з напрямків автомеханіки, стверджує Лубінець.

«Я просто вчився в коледжі, розмовляв з друзями, з якими там познайомився», — сказав Сергій.

За словами омбудсмена, російська родина не ставилася до хлопця жорстоко, однак він все ж вирішив повернутися в Україну. Сергій про це повідомив через один із чат-ботів, а йому погодилися допомогти.

Зрештою 18 грудня його зустріли на кордоні з Україною. За словами Лубінця, підліток дуже радий своєму поверненню, яке сталося через 8 місяців після потрапляння у Росію.

Лубінець запевняє, що Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини подбає про те, аби хлопець отримав належну психологічну допомогу, відновив навчання, за потреби — медичну допомогу, а його сестру призначили офіційною опікункою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також