В університетах Рівненщини під час війни з'явились нові спеціальності

2093 0

Ми у соцмережах:

В університетах Рівненщини під час війни з'явились нові спеціальності

Цьогоріч у закладах освіти Рівненсткої області з’явилися нові спеціальності.

 Національний університет водного господарства та природокористування почне набирати студентів, які вивчатимуть кібербезпеку та захист інформації, прикладну механіку, інформаційні системи і технології, менеджмент соціокультурної діяльності. Також у закладі продовжують готувати фізкультурно-спортивних реабілітологів та психологів.

Національний університет «Острозька академія» вчитиме на прикладних лінгвістів, культурологів та ІТ спеціалістів.

Рівненський державний гуманітарний університет відкрив спеціальності, пов’язані із образотворчим мистецтвом, фізикою, терапією та реабілітацією.

Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка С.Дем’янчука набиратиме студентів на освітні програми з піару та реклами.

У релокованому Луганському державному медичному університеті найпопулярнішою спеціальністю лишається стоматологія. А Рівненська медична академія отримала ліцензію на ступінь «магістра», а відтак тепер готуватиме фармацевтів, терапевтів та реабілітологів.

Крім того, заклади фахової передвищої та професійної освіти Рівненщини теж трансформуються за вимогами часу.

Так, коледж НУБІП має такі нові спеціальності: хімічні технології та інженерія, автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка, страхування.

У закладах професійної освіти оновили програми з деревообробки, а також відкрили професію «каркасне будівництво». Окрім того, в училищах можна пройти короткострокові курси перекваліфікації. Так, за 2 дні можна отримати сертифікат муляра, пічника, кравця, рихтувальника кузовів. А за місяць – пекаря, столяра, монтажника.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також