В урочищі «Бухта» діти скоїли підпал і викликали рятувальників

952 0

Ми у соцмережах:

В урочищі «Бухта» діти скоїли підпал і викликали рятувальників

Близько 16-ї години недільного дня, 19 березня, за межами села Воскодави в урочищі «Бухта» виникла пожежа. Горіла суха рослинність, чагарники на лузі.

- Причина займання - пустощі двох неповнолітніх мешканців Мнишина,  2010 року народження. Силами пожежно-рятувального підрозділу ДСНС Гощі пожежу ліквідовано, - повідомила Гощанська селищна рада.

Як з’ясувалося, після підпалу сухої трави діти самостійно зателефонували рятувальникам. Ті у свою чергу повідомили працівників поліції. Після приїзду на місце події поліціянти виявили паліїв, які прямували від місця пожежі в напрямку села Мнишин.

У присутності батьків працівники поліції взяли пояснення в дітей. Батьків попередили про відповідальність. До них будуть вжиті заходи адміністративного впливу за неналежне виконання батьківських обов'язків. Інформацію про неповнолітніх паліїв передано також в навчальні заклади, де навчаються діти.

Минулого тижня суха рослинність горіла також поблизу сіл Курозвани й Дуліби. До гасіння пожеж долучились добровольці Василь Дикало з Дуліб й Петро Самчук із Гощі. Вони організували людей, які підручними засобами змогли завадити поширенню вогню.

Рятувальники Рівненщини закликають краян бути відповідальними й не провокувати пожежі у природних екосистемах.

Не паліть суху траву, господарюючі на власних присадибних ділянках, адже неконтрольоване горіння може розповсюдитися на велику територію та призвести до катастрофічних наслідків завдаючи суттєвої шкоди довкіллю й призводячи до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Нагадуємо, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, трави або її залишків, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено накладення штрафу зігдно зі ст. 77-1 КУпАП.

Якщо ви стали свідком горіння сухої трави, то необхідно негайно вжити заходів, щоб загасити полум’я підручними засобами, а якщо це неможливо – викликати оперативно-рятувальну службу за номером - 101. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також