В Урвенському психоневрологічному інтернаті відкрили нове відділення для переселенців

875 0

Ми у соцмережах:

В Урвенському психоневрологічному інтернаті відкрили нове відділення для переселенців

З початку повномасштабного вторгнення Росії Рівненщина рийняла багато внутрішньо переміщених осіб. Понад 600 людей було евакуйовано з психоневрологічних інтернатів Донецької області. Так, виникла потреба реконструювати один з корпусів обласної психіатричної лікарні у селі Орлівка та передати його в оренду Урвенському психоневрологічному інтернату.

Зауважимо, що цей корпус не працював 20 років. З середини серпня тут розпочали робити ремонті роботи, а вже сьогодні вдалося відкрити оновлене відділення. Допомогли його реконструювати благодійні міжнародні та українські організації, Міністерство соціальної політики, обласна рада. В цілому було витрачено понад 20 млн грн. Однак, ці кошти були виділені лише на матеріали, а всі роботи були проведені виключно на волонтерських засадах.

Ознайомитися з проведеними роботами завітав голова обласної ради Андрій Карауш разом з головою ОВА Віталієм Ковалем, заступник голови облради Віталій Ундір, заступниця голова ОВА Людмила Шатковська та представники районної влади. 

Андрій Карауш висловив подяку директорам та працівникам Урвенського психоневрологічного інтернату, Обласної психіатричної лікарні с. Орлівка, а також департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, які з першого дня прийняли удар на себе і доклали максимум зусиль, щоб комфортно розташувати людей.

- Ваша місія є почесною та надскладною. Дякую за вашу турботу. Окремо хочу висловити подяку будівельникам-благодійникам, які мали добру волю, і спільними зусиллями в нас вийшов такий гарний проєкт. Залишилося тільки одне – перемогти ворога, - сказав голова обласної ради.

 Новий корпус передбачений на 200 підопічних. Ремонт зроблений з усіма умовами для маломобільних груп населення. Також задля безпеки підопічних в закладі є бомбосховище,  площею 700 м2, де може розміститися 350 осіб, повідомляє пресслужба Рівненської облради.

 

 

 

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також