В Усті біля Рівного вимерла риба. Підозрюють браконьєрів

1479 0

Ми у соцмережах:

В Усті біля Рівного вимерла риба. Підозрюють браконьєрів

Вчора зранку жителі Квасилова стали свідками неприємної картини. Біля берегів річки Устя, на ділянці поблизу траси Київ-Чоп, поспливала риба.

Як повідомляє сайт «Рівнеоблводоканалу», місцевий житель Олег Машаненков у соціальній групі «Рівне. Твоє місто» розмістив світлини із дохлою рибою та прокоментував свій допис:

«23.07.19 10 годин ранку район Нового Двору, річка Устя. І що ж зливають у річку, щоб таке наробить...».

З огляду на те, що у Квасилові є очисні «Рівнеоблводоканалу», з яких після очистки за технологією стічні води скидають у річку, дехто з місцевих припустив, що то може бути пов'язаний саме із роботою обласного водопостачального підприємства.  

— У теплу пору року (орієнтовно з травня по жовтень місяць) ми два рази в тиждень проводимо аналізи води з річки Устя на вміст кисню, — говорить головний інженер «Рівнеоблводоканалу» Андрій Грухаль.Востаннє проводили такі заміри вчора, 23 липня. Всі показники були в нормі. Крім того, лабораторні заміри ми щомісяця проводимо в місцях скиду очищеної води. Жодних відхилень у нас зафіксовано не було.

За словами пана Грухаля, мор риби не може бути пов'язаний зі скидами очищеної води в річку ще й через те, що спливла риба майже за кілометр від квасилівських очисних споруд. Швидше за все, це наслідки браконьєрства.

— Наші працівники бачили, як там ходили хлопці з електроловами. Навіть зауваження їм робили. Тож не виключено, що риба поспливала саме через це, — підсумував Андрій Грухаль.

На місце вже виїхали інспектори управління Державного агентства рибного господарства у Рівненській області разом із колегами з екологічної інспекції. Вони відберуть зразки  води та мертвої риби для експертизи. Результати обіцяють оприлюднити через десять днів. Тоді ж і назвуть остаточні причини мору риби в Усті.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також