В яких країнах можна їздити без зимової гуми

1759 0

Ми у соцмережах:

В яких країнах можна їздити без зимової гуми

В яких країнах водії зобов'язані використовувати зимову гуму

 

Патрульна поліція України підготувала карту Європи, на якій показано, в яких країнах використання зимової гуми є обов'язковим до виконання, а в яких – лише за рекомендацією.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, Україна є однією з небагатьох країн, де питання про сезонну заміну шин не врегульовано законодавчо. Тобто використання зимової гуми є необов'язковим, хоча її ефективність давно доведена.

У холодну пору зимові покришки мають краще зчеплення з дорогою, тоді як літні шини при температурі нижче +7 градусів за Цельсієм "дубіють" і втрачають свої властивості, в результаті страждає керованість і збільшується гальмівний шлях.

Крім України, використання зимової гуми не обов'язково в Грузії, Греції, Албанії, Італії, Франції, Іспанії, Португалії, Бельгії, Данії, Норвегії, Нідерландах, Ірландії, Великій Британії, Польщі, Швейцарії та Угорщині.

Однак в більшості цих країн передбачено, що водій зобов'язаний забезпечити хороше зчеплення з дорогою, чи за допомогою зимових шин (шипованих, нешипованних), чи ланцюгів. У південних регіонах у цьому просто немає необхідності через теплий клімат.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також