В яких випадках не можна відвідувати сауну

2697 0

Ми у соцмережах:

В яких випадках не можна відвідувати сауну

За наявності певних симптомів не рекомендується відвідувати сауну.

Варикоз. Варикозна хвороба робить судини дуже вразливими: вони збільшуються в обсязі, при цьому стоншуються стінки, утворюються вузли. Медики відзначають, що лазневі процедури при варикозі протипоказані у зв'язку з тим, що високі температури можуть негативно впливати на стінки вен, сприяти їхньому ще більшому витонченню. Особлива небезпека в тому, що відвідування сауни веде і до ураження здорових судин, викликаючи прогрес захворювання. У варикозних вузлах нерідко утворюються кров'яні згустки, тромби, які при підвищенні зовнішньої температури можуть відриватися від стінок. При потраплянні тромбів у кров різко підвищується ризик смертельних серцево-судинних катастроф.

Вегетосудинна дистонія. Для неї характерні такі прояви, як порушення кровообігу головного мозку, звуження або спазми судин, підвищення артеріального тиску. Гаряче повітря і сильна вологість при таких симптомах можуть бути небезпечними, оскільки вони впливають на стан судин і на швидкість кровообігу, на властивості крові. У людей зі слабкими судинами перебування в сауні може призвести до стрибка тиску, втрати свідомості, гіпертонічного кризу, інфаркту, інсульту.

Шкірні захворювання. Сауна посилює наявні проблеми зі шкірою, загострює запальні процеси в підшкірній клітковині, а також у більш глибоких шарах. При дерматологічних захворюваннях бар'єрні властивості шкіри і так порушені — в умовах парилки це порушення може посприяти більш активному розмноженню патогенної флори і проникненню бактерій крізь поверхню шкіри глибоко всередину.

Головний біль. Будь-який головний біль є протипоказанням для відвідування сауни. Фахівці зазначають, що причинами головного болю може бути безліч факторів. Прогрівання, якому людина піддається в сауні, може посилити несприятливі процеси в організмі, наслідком яких стає біль у голові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також