В яку валюту краще вкладати гроші: у крипту чи долари?

951 0

Ми у соцмережах:

В яку валюту краще вкладати гроші: у крипту чи долари?

Через війну нерухомість в Україні суттєво втратила свої позиції. Спеціалісти наголошують, що зараз для інвесторів найбільш ризикований період за останні 15 років. Біля 2/3 девелоперських компаній, які займаються будівництвом, а також 30% інвесторів знаходяться на межі банкрутства. Найбільше це стосується осіб, які придбали житло, використовуючи програми іпотеки або розстрочки, але з відомих причин не можуть сплачувати заборгованість. Тому аналітики вважають, що вкладати у сферу нерухомості не варто. Попередньо дізнавшись курс долара Кременчук, краще придбати іноземну валюту.

Чому не варто вкладати в нерухомість під час війни?

Сучасні фінансисти рекомендуються іноземним інвесторам вкладати в ринок нерухомості не більше 20% власних коштів. Найкращою альтернативою вважається ринок нерухомості за кордоном, тобто у Європі. Саме він може стати подушкою безпеки.

Хоч насправді це не найкращий варіант, щоб отримати прибуток у перспективі декількох років. За підрахунками інвесторів, за один рік така нерухомість може гарантувати прибуток у 3-5%.

Чи продовжить біткоїн своє падіння?

Від самого початку війни значна кількість людей впевнилися, що криптовалюта – це один з найкращих варіантів збереження коштів. Біткоїн та інші криптовалюти постійно «лихоманить», через їх високу волатильність. Якщо немає інших варіантів, то це один з найкращих способів вивести власні гроші за кордоном.

Прогнози ринку криптовалют на 2023 рік:

  • Цього року фінансисти прогнозують зростання курсу біткоїна на 35%, не дивлячись на високу волатильність, який і надалі буде спостерігатися.
  • Проте варто розуміти, що за декілька останніх років відбулося багато банкрутств відомих та досить великих крипто компаній. Саме цим активам фінансисти надають максимальний ризик на втрату капіталу.
  • Фінансисти рекомендують вкласти 5-10% власних коштів саме у stablecoin. Це ресурс, який лише наполовину вважається криптовалютою. Її вартість підкріплюється фіатними грошима, зокрема доларами. Спеціалісти цього року рекомендують вкладати гроші в Ethereum, а також Cardano.

У валютні депозити спеціалісти рекомендують вкладати до 20% власних коштів. Не варто повністю уникати гривневих активів. Це пов’язано з постійним та поступовим зростанням гривневих депозитів, а також зменшенням тиску на гривню. Не дивлячись на війну, поступово знижується ризик девальвації, а також інфляції. Цьому сприяє підтримка європейських країн, які вкладають в Україну гроші, постачають зброю. Деякі з підприємств змінили свою адресу та переїхали в європейські країни, але продовжують сплачують податки в українській бюджет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також