В злочинців, які готували вбивство громадського активіста, вилучили 600 кг бурштину

1876 0

Ми у соцмережах:

В злочинців, які готували вбивство громадського активіста, вилучили 600 кг бурштину

У лютому СБУ запобігла ліквідації громадського активіста, який боровся із незаконним видобутком бурштину в Рівненській та Житомирській областях. Під час слідчих дій в учасників організованої групи, яка готувала злочин, знайшли бурштин – 600 кг.

 Про це повідомляє прес-служба управління СБУ в Рівненській області.

У Рівному працівники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України вилучили понад 600 кілограмів незаконно видобутого бурштину в учасників організованої групи, причетних до підготовки замовного вбивства. Працівники спецпідрозділу під час багатоетапної спецоперації встановили, що зловмисники готують замовне вбивство представника однієї з громадських організацій.

Активіст публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській та Житомирській областях. У лютому 2020 року працівники СБ України задокументували факти підготовки до вчинення злочину та затримали замовника вбивства.

У ході подальших слідчо-оперативних заходів 8 квітня оперативники спецслужби встановили та виявили місце зберігання зловмисниками незаконно видобутого бурштину. В ході проведення обшуків у приватному будинку одного з учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кілограмів «сонячного каменю», підготовленого до продажу. Тривають слідчі дії.

Викриття злочинної діяльності здійснювалось спільно з працівниками Управління СБУ в Рівненській області, слідчими ГСУ СБ України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також